Les metamorfosis de Ovidi

Páginas: 4 (873 palabras) Publicado: 10 de marzo de 2014
Les Metamorfosis d’Ovidi
Introducció: Publi Ovidi Nasó
El poeta Publi Ovidi Nasó va viure al segle I a.c. Pertany a l’època de l’emperador Octavi August. Va escriure el poema epicodidàctic LesMetamorfosis, dividit en divuit llibres. Es tracta d’un compendi de la mitologia grecoromana, ordenada des de l’origen del món fins a la transformació de Juli César en astre.
Va néixer a Sulmona el 20de març de l’any 43 a.c. Era d’una família benestant i li agradava molt la poesia per+o això no era de bon grat pels seus pares ja que no era propi d’un noi com ell. Els seus primers poemes van ser:Amores, Heroides, Tristia, Epistulae, Les Metamorfosis i molts llibres més.

Llibre primer
La Creació
Al principi tot era un caos i alguna cosa, va separar el cel de la terra, l¡aire de l’aigua ies va formar la terra com la coneixem. Es va establir un ordre de totes les coses, van aparèixer les estrelles i es va formar a l’home mitjançant fang i aigua.
Les edats de l’home
La primera etapa vaser la d’or, on tota la gent era bona i de confiança i on sempre era estiu. La segona va ser la de plata, on les persones van disminuir la qualitat i on van aparèixer les estacions. La tercera era lade bronze, on la gent era més cruel però no era criminal. Per últim, tenim la quarta, l’etapa de ferro, on tot era dolent i malvat.
La batalla dels gegants
Com tot a la Terra era dolent, elsgegants es van rebel·lar i Júpiter, va llençar una muntanya contra ells; de la sang, van néixer altres homes, també malvats.
L’assemblea dels Déus (I)
Saturn reuneix als altres Déus per informar-los, quecom a càstig, la humanitat ha de morir perquè les Nimfes i altres persones bones puguin vivir en pau a les seves terres, i després, Júpiter es prepara per explicar l’atac de Licàon.
Licàon
Júpiterbaixa a la terra i veu tot el mal que hi ha, va a casa de Licàon i aquest es riu d’ell perquè no es creu que sigui un Déu, però quan veu que per la nit l’intenta matar s’adona de la veritat i es posa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Las Metamorfosis de Ovidio
  • Ovidio metamorfosis
  • Las metamorfosis de ovidio
  • Metamorfosis de Ovidio
  • Las Metamorfosis De Ovidio
  • Metamorfosis de ovidio
  • Las metamorfosis de Ovidio
  • Aracne-Metamorfosis Ovidio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS