Les Xiques De Lentesuelo

Páginas: 5 (1027 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
Titol:Les xiques de l’entresuelo.
Autor: Eduardo Escalante
Tema del llibre:Apart de la intenció de Eduard Escalante de humoritzar amb aquells personatges que volien demostrar la seua superioritat parlant en Castellá,volía que la gent es vera reflectida i que se rigueren dels seus defectes.Doncs se pot dir que mescla temes humorístics amb un toc d’intenció moralitzadora,ridiculitzant vicis iconvencions socials.
Resum: Tot amb Manolo i Llepolia que van a casa les seues nùvies i Pepeta els diu que no estàn,ja comencen a sospitar d’alguna cosa. Les tres germanes:Romana,Pura i Mariquita,tornaven a casa d’un passeig amb el seu pare Macario.En arribar es trobaren a Batiste que anunciá que havia heredat una xocolatería i demaná la mà d’alguna,de les filles de Macario,pero totes se negaren iaquest se’n torná per on havia vingut.
Al cap d’una estona vegeren pasar a Santi-Ponce el brigadier,de quí volía traure profit Romana,Silvestre el propietari de una finca,de quí volía traure profit Pura,i Afligido que li deien aixo perqué era molt gemecós,el comerciant de seda,de quí se´n volía aprofitar Mariquita.Les tres xiques els van cridar perque anaren a pasar un rato i a divertir-se,perqueel seu pare no les deixava anar a les festes del seu poble.Els tres homes pujaren a casa d’aquestes i quan eren a dins tornaren a anarse’n per a buscar uns altres amics per millorar la vetllada.En el moment en que ells se´n van,Manolo i Llepolía entren per buscar Romana i Pura.Quan les xiques els van veure van ficar mala cara i els van dir que estaven malaltes i cansades del passeig que havíenfet i que volíen gitar-se.
A Manolo i Llepolia els paregué molt sospitós tot, de manera que decidiren preguntar-li a Pepeta,i esta els contá que havíe planejat fer una festa amb els seus amics i que quasi tots els que vindríen aniríen disfressats.Així Manolo i Llepolia decidien disfressar-se de guerrers i fer-se pasar pels convidats a veure que planejaven les seues nùvies.
Mésendavant,Santi-Ponce,Alfligido i Silvestre arrivaren i digueren que els convidats no tardaríen molt a arribar.Estigueren un poc esperant fins que tocaren a la porta.En anar a obir se van tobar dos homes disfressats de guerrers.Els deixaren pasar i començaren a entablar una conversació fins que Llepolia preguntá a Romana si era ella que era nùvia de Manolo,a lo que esta respongué en un tó burlesc que va fer rabiarManolo que se va delatar i contá tota la veritat,i es va notar molt que era deveres sobretot amba la reacció de sorpresa de les xiques.Manolo comença a dir i desprestigiar Romana,el que va enfadar molt a Santi-Ponce, que li digué d’eixir per explicar-li les coses,i els dos sortiren.
Llepolía li digué a Pura que estaba molt ofés i se’n va anar,Silvestre que ja de antes no confiava en les dones nodubtá en fugir.Mariquita li va demanar a Afligido matrimoni,pero aquest li va contestar que ll ja estava casat amb una dona molt major i esperant a cobrar la seua herencia.En sentir aço Mariquita el va tiar de casa i es va enfadar moltíssim.
En aquest momento que les xiques i el pare eren soles a casa entrà Batiste i li va donar a Romana dos trossos de cabell,i li digué que li ho havíen donat 2homes,eren uns que ella va regalar a Santi-Ponce i Manolo.Romana també es va quedar molt trista,i més encara quan Batiste va declarar que amb l’heréncia de sa tia també guanyá 3000 duros i ja s’haviá casat amb Pepeta.
Així les tres vicioses es van quedar soles altra vegada.

Personatges principals:
Macario:És el pare de “les xiques de l’entresuelo”,Romana,Pura i Mariquita.Te moltes ganes de quees cassín i que se’n vagen de casa per a que les mantinga un altre.
Romana:És una de les tres germanes de l’entresuelo,quí al principi mantenía una relació amb Manolo,però per pretensions económiques el vol deixar per casar-se amb el tinent i pròxim “brigadier”,Santi-Ponce.
Santi-Ponce:És tinent al cuartel i dintre de poc ascendrà a “brigadier”,quí va ser enganyat per Romana fent-lo creure que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LES XIQUES DE L'ENTRESUELO
  • les xiques de l'entresuelo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS