licenciado

Páginas: 4 (789 palabras) Publicado: 28 de septiembre de 2014
PSICOLOGIA DINÀMICA

Anàlisi i avaluació d’un cas clínic:

En síntesi, se’ns presenten un recull de quatre sessions fetes amb un pacient de 19 anys que formen totes part de la entrevistainicial. Es tracta d’un noi amb un historial de conductes agressives i confrontacions amb el seu entorn i, sobretot, amb qui representa una figura d’autoritat en el seu context vital. Viu amb el pare desdels 14 anys, amb el qual té una relació molt conflictiva i és qui l’ha enviat a la consulta (no ha estat iniciativa del pacient). La mare va morir quan l’individu tenia 6 anys i, des d’aleshores finsals 14 viu amb els seus tiets materns i té contacte amb el seu pare tant sols els caps de setmana.
En quant al motiu de consulta, la demanda que ens fa el pacient és implícita, no és gaire clara, jaque ens comenta la seva situació actual, però sense demanar res en concret, no presenta cap expectativa de futur. És important tenir en compte que, tot i que el pacient compleix la majoria d’edat, haestat el seu pare qui l’ha exigit de venir donant-li un “ultimàtum”. No considero que la demanda sigui inespecífica ja que, com a mínim, el pacient ens parla sobre el context on ara es troba.
Com asímptomes que ens presenta el subjecte ens trobem amb un seguit de conductes desafiants i agressives amb el seu entorn. Però el principal conflicte es troba en la relació paterna, on aquesta figura ésidentificada com una imatge d’intolerància, inflexió i autoritarisme (“dictador”). Aquests fets poden ser un factor que dificulti la comunicació amb el terapeuta i que presenti resistències en elfenomen de la transferència.
Respecte a la formació de l’enquadrament, el fet que les primeres sessions han estat tant irregulars i el seguiment tant sesgat (per motius de inpuntualitat o per nopresentar-se), això ha dificultat l’establiment d’un setting adequat fins, més o menys al final de la tercera entrevista. En aquesta, el psicòleg pot empatitzar amb el pacient i fer-li entendre que l’ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Licenciado
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciada
  • Licenciada
  • Licenciado
  • Licenciado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS