Llenguatge d'especialitat: musicologia

Páginas: 4 (984 palabras) Publicado: 7 de junio de 2011
EL LLENGUATGE D’ESPECIALITAT: MUSICOLOGIA
El llenguatge d’especialitat és l’eina que diferencia en la matèria un bon comunicador del que no ho és tant. Saber comunicar és imprescindible en qualsevoldisciplina, per això és molt important que a l’hora de fer-ho, utilitzem el llenguatge més adient i el tipus de discurs que s’escau.

En musicologia no només es tracten partitures, sinó que laprosa juga un paper molt important en les interpretacions o discussions d’aquestes mateixes, en la divulgació de la seva història o en qualsevol altre aspecte. Hem de saber que la musicologia estàestretament lligada amb altres àmbits com són la filosofia, l’antropologia o la història, per tant, utilitzar el llenguatge d’especialitat ajuda a comunicar el missatge amb molta més claredat.

Una de lesprimeres coses que hem de tenir clares, sobretot abans de posar-nos a escriure, és la condensació del missatge. La musicologia tracta majoritàriament temes més aviat abstractes, filosòfics, fet quepot portar a dir més coses de les que realment són necessàries. Per això, una bona condensació del text ajudarà al receptor a obtenir un missatge clar i sense complicacions. Això ho aconseguirem evitantles frases llargues i subordinades, la presència de molts verbs i l’excessiu ús de la coma. Del que no hem de prescindir és de l’ús de l’adjectiu, que ens ajudarà a delimitar el què estem explicantper poder oferir una imatge el més real possible, sempre tenint en compte que la música és creada per ser escoltada, no per ser llegida.

A l’hora d’escriure hem d’optar per un registre totalmentformal. La música ha anat associada durant la major part de la història a la disciplina i la formalitat i a l’hora d’escriure sobre ella hem de respectar aquests dos aspectes. Aquesta formalitat la podemreflectir amb l’ús de la tercera persona, amb un lèxic estrictament musical i evitant el llenguatge col·loquial.

És recomanable no fer afirmacions absolutes quan parlem de les sensacions de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Musicologia
  • Musicología
  • Musicologia
  • Musicología
  • Musicologia
  • Musicología
  • La musicologia
  • Musicologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS