Llibres de bologia

Páginas: 5 (1077 palabras) Publicado: 10 de diciembre de 2011
RECERCA BIBLIOGRÀFICA

1. Realitzar la fitxa bibliogràfica completa dels tres llibres.

CAMPBELL REECE
Autors: Neil A. Campbell i Jane B. Reece
Any 2007
Títol del llibre: Biología
Edició: 7ª ed.
Editorial: editorial médica panamericana
Traducció de l’editorial panamericana

SCOTT FREEMAN
Autor: Scott Freeman
Any 2009
Títol del llibre: Biología
Edició: 3ª ed.Editorial: Pearson Addison Wesley
Traducció d’edicions gràfiques arial

SADAVA
Autor: David Sadava, Craig Heller, Gordon Orians, Bill Purves, D. Hillis
Any 2009
Títol del llibre: Vida. La Ciencia de la Biología
Edició: octava
Editorial: editorial médica panamericana
Traducció de l’editorial médica panamericana

2. Es pot parlar d’un sols autor, o bé, es tracta d’un equip detreball. D’on provenen els autors? Quins tipus de centres hi estan implicats? Quines repercussions creus que tenen pel llibre la presència d’aquests equips de redacció?

CAMPBELL REECE
S’està parlant de dos autors. Per una banda hi trobam a Neil A. Campbell, implicat a la Universitat de Califòrnia D’altra banda, formant part del mateix llibre juntambent amb Campbell hi trobem a Jane B. Reece,implicada a la Universitat de Berkeley. Els dos autors són de Califòrnia.

Juntament amb els dos pilars fonamentals del llibre (Campbell i Reece) hi trobem un conjunt de participants que també han fet possible l’existència d’aquest llibre científic.

SCOTT FREEMAN
En aquest llibre podem parlar tan sols d’un autor, Scott Freeman. Freeman va estar implicat a la Universitat deWashington on hi va obtenir el títol de zoologia. Tot i així hi van estar implicats una sèrie d’assessors i un gran equip de revisors. Per tant, aquesta ajuda va ser important per a Freeman per poder acabar la seva obra.

SADAVA
En aquest llibre es parla de varis autors, que entre ells formen un equip de treball. Gràcies als seus múltiples coneixements, ha estat possible la realització delllibre Vida. La Ciencia de la Biología.

3. Estructura general de l’obra. Realitzar una comparació entre grans apartats i temes dels diversos llibres.

CAMPBELL REECE
El llibre s’estructura en tres tipus d’índex. El primer índex és tot un conjunt de les imatges que s’hi troben presents en el llibre. Aquest fet facilita la recerca de determinades descripcions visuals de com podenser cicles metabòlics, cel·lulars, dibuixos de referències, etc. En segon lloc, s’hi presenta un índex general de tots els temes del llibre. Finalment, hi trobem l’índex per unitat, és a dir, de cada tema es fa un subíndex de tot el que ens hi podem trobar.

Agafem de referència el tema de la cèl·lula: tots els apartats d’aquest tema apareixen reflectits de manera molt àmplia, és a dir,el contingut és prou extens.

SCOTT FREEMAN
L’estructura que s’hi presenta es classifica en dos tipus d’índex. Per una banda hi trobam l’índex general (tots els temes que es presenten al llarg del llibre) i l’índex de continguts, on hi trobem tots els punts que es tracten a cada tema en concret.

La informació que apareix al llibre de Freeman, concretament del tema de la cèl·lula és moltmés senzill que no pas el de Campbell.

SADAVA
Al igual que el llibre anterior, s’estructura en dos tipus d’índex. Per una banda hi trobem un índex general (índex resumit) on s’hi presenten tots els temes del llibre. D’altra banda, hi trobem un índex més desenvolupat on hi apareixen tots els apartats de cada tema.

Al tema de la cèl·lula, hi apareix més informació que no pas al llibrede Freeman. Tot i així, els continguts que tenen més pes són al llibre de Campbell.

4. Creus que just s’informa del coneixement actual de la biologia o s’obrin portes al futur, manifestant, per exemple, allò que ignorem sobre certs temes.

CAMPBELL REECE
No es pot dir que només informi sobre l’actualitat de la biologia, ja que s’hi presenten temes biològics que coneixem gràcies...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bologia
  • Bologia
  • Bologia
  • Bologia
  • bologia
  • Bologia
  • bologia
  • el bologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS