Lo fals marit

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2014
Antologia poètica
No·l prenatz lo fals marit
El poeta ens vol dir que la Joana deixi al seu marit per anar-se’n amb ell, perquè a ella el seu marit no li dóna plaer, això ens vol fer entendre queel poema és una proposta de infidelitat, en imperatiu, com si li ordenes.
Aquest poema tracta de la noblesa cortès, que és que els nobles es casaven per raons econòmiques i pactes entre els pares. Iés això el que li passa amb aquesta noia, la noia és delicada i sensible perquè l’home no li dóna amor passional.
1.-Podries trobar altres utilitzacions de l'anadiplosi en altres trobadors del'època? En quins subgèneres apareix i per què en aquests? (Cal revisar entre els següents textos: http://www.xtec.cat/~malons22/trobadors/textostrobadors.htm)
L’anadiplosi en els trobadors catalans de laèpoca és molt important, per exemple Berenguer d’Anoia també la utilitza en molts dels seus poemes, com per exemple en: “Al mirall de trobar”.
La figura literària, l’anadiplosi s’utilitzava molt en lael subgènere de la copla.
2.-Quins altres temes i formes de procedència popular treballa el poeta i acarar-los a temes i formes cultes? Argumenta la significació cultural de Cerverí de Girona percomparació amb els trobadors anteriors i amb artificiositat dels posteriors.
Aquesta poesia es una viadeyra, la qual era una cançó per fer via, d’estrofes breus, amb rima d’art menor i amb un temajovial. Les viadeyres són composicions similars a les càntigues d’amic. La viadeyra és única en els escrits de Cerverí de Girona, sol en feia ell.
A més d’aquests tipus de poesies, Cerverí de Girona tambéfa pastorel·les, les quals són poesies on un cavaller entra en contacte amb una pastora i vol fer l’amor amb ella, ella acaba dient-li que no, posant-li arguments, ella sap que per la seva posturasocial és més beneficiós no feu.
Cerverí de Girona fou un trobador vinculat a la casa reial en temps de Jaume I i del seu fill Pere el Gran. Ell escrivia obres populars (les viadeyres), obres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentari de text nol prenatz lo fals marit
  • No'l prenatz los fals marit
  • Poema No El Prengeu Al Fals Marit
  • maritos
  • Maritos
  • marito
  • Marite
  • marita

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS