No'l prenatz los fals marit

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 14 de enero de 2015
Cerverí de Girona- No’l prenatz lo fals marit
Biografia
Va ser un trobador vinculat a la casa reial en temps de Jaume I i del seu fill Pere el Gran. De la seva obra se’n conserven 120composicions, l’obra mes extensa i diversa que es te de cap trobador, de les quals 114 son líriques, 5 narratives i una llarga col·lecció de poesia moral.
Gènere literari
La viadera és en una composició poèticaque es cantava en els viatges llargs que feien els senyors feudals, per tal d'alleugerir la monotonia i la duresa del camí. La viadera està formada per un refrany al principi i dues estrofes breustot i que en aquest cas el refrany es dóna al final de l'estrofa.
Estructura
El poema està escrit a partir d'un refrany que s'anirà repetint en cada una de les estrofes. Els versos estan distribuïtsen sis tercets que componen la viadera. El poema té una distribució sil·làbica de 7/7/4 amb un esquema de rima a/a/b//c/c/b//a/a/b//c/c/b//a/a/b//c/c/b.
Tema
El poema tracta un tema habitual en lapoesia trobadoresca: una dona s'ha de casar amb un home i un tercer personatge, que és el poeta, intenta evitar-ho. Així el poema descriu primer els vicis del futur marit; posteriorment, les virtuts quehauria de tenir un bon pretendent; i, finalment, desemboca en el triangle amorós característic d'aquesta poesia, ple de referències sexuals.
Figures retòriques
En les tres primeres estrofes,l'autor fa servir una anàfora a través de la qual dóna una introducció de la situació de la protagonista, que rep un missatge d'una tercera persona que li diu que no es casi amb el seu promès. Es repeteixenmés anàfores a la tercera estrofa, la quarta i la cinquena, que parlen despectivament sobre el marit i donen raons per les quals la protagonista no s'ha de casar amb ell., en la segona i la terceraestrofa, fa servir l'anàfora en el segon vers, mentre que en la quarta i en la cinquena el fa servir a principi d'estrofa. En la quarta, la cinquena, la sisena i l'última estrofa, hi ha una anàfora...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari de text
  • comentari de text nol prenatz lo fals marit
  • Lo fals marit
  • Poema No El Prengeu Al Fals Marit
  • maritos
  • Maritos
  • marito
  • Marite

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS