Loewe campaña oro

Páginas: 5 (1006 palabras) Publicado: 25 de abril de 2014
MATÈRIA:

NOM: DATA:




Enunciat

Les campanyes virals estan de moda. Si fa uns mesos les televisions, pàgines web i xarxes socials bullien amb el vídeo de Kony 2012, el torn ha estat després per Loewe i la seva nova campanya de publicitat que s'ha convertit en tot un fenomen en Twitter.
En un vídeo, que ha tingut una gran repercussió a les xarxes, i amb els carrers iedificis de Madrid com a escenari, les noves generacions que 'habiten' la ciutat parlen del conegut model 'Oro' de la signatura. De fet, el color or és una de les senyals d'identitat més recognoscibles de Loewe. Segons assenyala la marca en el seu perfil en Facebook, “la primera col•lecció ‘Oro’ va néixer a Madrid en 1975 coincidint amb l'efervescència artística i creativa que començava a forjar-se ique es va convertir en un far de llum per a la resta d'Espanya”. Amb la seva nova campanya, Loewe proclama LA NOVA EDAT D'OR LOEWE. La mítica bossa de la col•lecció “Oro”, llançada en 1975, es modernitza ara amb colors fluor i noves formes per seduir a una nova generació de 'fashionistes'.
Loewe, tradicional marca madrilenya, propietat del conglomerat francès de marques de luxe LVMH, ha donat araun gir per apropar-se a un públic més jove, presentant una campanya viral. L'etiqueta #Loewe s'ha convertit en la més vista del dia del llançament de la campanya en Twitter a Espanya gràcies, entre altres coses, a les ocurrències de diversos joves que apareixen entrevistats en un vídeo que entremescla imatges evocadores de Madrid i estampes pròpies d'un editorial de moda. Entre els protagonistesdels gairebé cinc minuts de durada d'aquest vídeo -obra de Luis Venegas- es troben l'actor Martín Rivas, l'artista María Forqué (filla de Verónica Forqué), Lorena Prain (il•lustradora), Andrea Ferrer (estilista), Josep Xorto (músic), Carlos Sáez (videoartista), María Rosenfeldt, Sita Abellán o les nebodes d'Ana Belén, Lucía i Helena Cuesta.


L'actuació d'aquests protagonistes, les sevesopinions i expressions han cridat l'atenció de tothom fins a convertir-se en el més vist en les 24 hores següents al seu llançament a les xarxes socials. "És un rotllo això de fer-se major", "El més guay d'Espanya, que no té un altre país, són les espanyoles", "Estar enamorada és súper guay" i "Em baixo de l'avió, em vesteixo, em pinto i pumba, ja hi sóc" són algunes de les frases més repetides a travésd'Internet.
En Twitter aquest video s'ha convertit en Trending Topic a Espanya. Una repercussió que s'ha estès com la pólvora en mitjans de comunicació i blogs on molt s'ha parlat del seu grup de moderns protagonistes, però a la qual els experts resten importància encara que reconeixen un possible impacte en la imatge d'una companyia fundada en 1846.
Contradient la frase d'Oscar Wilde quel'important és que parlin d'un encara que sigui para malament, el professor del IESE Xavier Olivier afirma que "el fet que parlin malament d'un mai és bo" i que "pot deixar pels sòls la reputació d'una marca".
Segons Olivier el vídeo no representa els valors de Loewe i recorda que les marques es construeixen a poc a poc. Per a l'expert, si la campanya pretenia rejovenir a l'ensenya i buscar nouspúblics, no ha encertat en utilitzar a protagonistes que "semblen superficials i trivials" i que no tenen res a veure amb els clients de Loewe ni per edat ni per aparença. A més, l'empresa ha tractat d'apel•lar a una generació que, precisament, és víctima principal de la crisi econòmica. Almenys, això demostra la vehement reacció de les xarxes socials, que tiren fum des del llançament de la campanya."És el típic cas d'histèria en Twitter amb poca repercussió", afirma Carlos García-Hoz, director general creatiu de l'agència de publicitat 101, qui destaca que Loewe ha intentat fer un acostament al públic més jove i que una campanya de publicitat no va a afectar a l'èxit de les seves xifres de vendes.







Fonts utilitzades:

Articles:

El Mundo (2012). Loewe - El vídeo que ha...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Campaña loewe
  • Loewe
  • Loewe
  • LOEWE
  • LA LEYENDA DE LA CAMPANA DE ORO
  • Dafo Loewe
  • TRABAJO LOEWE
  • Loewen Group

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS