los celulares

Páginas: 3 (667 palabras) Publicado: 18 de agosto de 2013
La lengua del Tercer Reich LTI de Victor Klemperer
Victor Klemperer, filòleg, periodista i professor de la Universitat de Dresde, va viure el règim nazi, sotmès a les terribles restriccionsimposades als jueus. El matrimoni amb Eva Klemperer, una dona “ària”, el va salvar de ser deportat. Ja era catedràtic a la Universitat de Dresde quan Adolf Hitler va assumir el poder i ho va ser fins l’any1935, quan va ser expulsat com a conseqüència de les polítiques racials de l’Alemanya nazi contra els jueus.
Durant el règim va documentar-se sobre el llenguatge utilitzat pel nazisme, anotant en elsseus diaris totes aquelles paraules manipulades pel Tercer Reich. Així, l’any 1947 va publicar LTI, un assaig basat en tot el material que va reunir.
El llibre no només és un anàlisi exhaustiu detotes aquelles paraules i expressions, que van servir de pretext per manipular milions de persones, per exercir el poder, sotmeses al règim; sinó que a més, esdevé unes memòries de l’autor. VictorKlemperer, descriu el llenguatge nazi a través de les seves experiències, de les seves lectures, dels discursos del que era el ministre de propaganda d’Adolf Hitler i de nombroses amistats, algunes de lesquals, es van veure trencades a causa del règim i de les ideologies polítiques.
En tot moment, fa una crítica clara al règim, utilitzant el llenguatge, la seva professió. Així, Esther Cohen diu:
Setrató de paabras que no solo sirvieron para comunicar, sinó desde donde se ejerció un poder y se modeló toda una ideologia; palabras que padecieron el ejercicio brutal de un poder fuerte y absoluto, unpoder totalitario, el nazisme: en él, la llengua alemana no quedó al margen, sinó que fue irremediablemente sometida al régimen. En la llengua, sostendría Klemperer, se libró una batalla paralela alas trincheras y los campos. El lenguaje no fue inocente frente a la barbarie, también él participó abiertamente en la lucha contra la libertad del individuo, también él fue configurando al.ara los...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Celulares
  • Celulares
  • celulares
  • Celulares
  • Los celulares
  • los celulares
  • Celulares
  • CELULARES

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS