Los huerfanos en la literatura y el folklore

Páginas: 15 (3708 palabras) Publicado: 14 de enero de 2014
Treball de Recerca

L’adolescent
sense referents familiars:
el coneixement
a través de la literatura


Valentí Simpson
Tutor: Jordi Vila




ÍNDEX
1. Agraïments
2. Introducció
2.1. Tema
2.2. Hipòtesi del treball
2.3. Objectius
2.4. Mètode

3. Referents literaris
3.1. Antecedents literaris
3.2. L’orfanesa com a recurs literàri
3.3. Recursos estilístics
4.L’orfanesa en la literatura romàntica
5. L’orfanesa en la literatura realista
6. L’orfanesa en la literatura Psicològica
7. Conclusions
8. Bibliografia

1. Agraïments
Bé, he de començar dient que no hi ha gaires persones a las que puc agraïr en la col.laboració i realització d’aquest treball, ja que majoritàriament ha sigut un treball de recerca individual i bibliogràfica, com podreu veure no s’hanrealitzat entrevistes i per tant no he requerit l’ajuda d’altres persones, a banda del meu tutor, en Jordi. Si que hi ha, per això, tres figures claus que han sigut fundamentals.
El primer al que he de donar les gràcies és el meu ex-company de classe, i també en el treball de recerca, Àlex Abad. Vam escollir elaborar el TR junts i amb ell vam idear tot el que ara vé a ser el treball en questió…Sense ell, qui sap el que hagués acabat escollint, pero puc dir amb bastanta seguretat que hagués sigut quelcom molt allunyat amb el que és ara.
En segon lloc, dirixeixo l’atenció cap a l’Àngels Gayetano. Ella va ser professora meva en Llengua Catalana a 1r de Batxillerat i la escollida per dirigir-nos la investigació. En començar la recerca amb l’Àlex ella ens va portar pel bon camí de com ferla feina, de com estructurar un treball d’aquesta magnitud, i si no hagués sigut per ella no haguèssim tingut ni la més mínima idea de com començar.
Ultimament, el meu actual tutor, en Jordi. En començar el nou curs, jo no sabia qui era el meu tutor, ja que l’Àngels va marxar del centre. En questió d’una entrevista en Jordi ja m’havia planificat el treball definitiu. Això és una cosa que li hed’agraïr plenament. El resultat final és justament el que en Jordi i jo (juntament amb el treballat amb l’Àngels) vam preparar, en les poques entrevistes que vam tenir l’ocasió de tenir.
2. Introducció
Aquest treball de recerca va començar sent un projecte molt ambiciós d’escriure una novel.la entre jo i l’Àlex. El personatge principal de la novel.la era un adolescent orfe, per això que eltreball envolta aquesta temática. Alhora d’escriure la novel.la, ens vam haver de plantejar com enfocar-ho de forma que fos una investigació, amb l’ajuda de l’Àngels, vam decidir que la obra literària creada (la novel.la) seria una via d’investigació per un tema més general, que com he dit abans, tractaria dels orfes adolesents. La pregunta plantejada en el treball va ser que si un adolescentproblemàtic sense familiars, i sense obligacions ni normes, podria tirar endavant, i no caure en misèries ni problemes en la seva vida quotidiana.
L’Àlex i jo vam passar l’estiu centrats en la creació de la novel.la. En començar el curs, i saber que m’havia quedat sol tant pel tutor com pel company, vaig perdre el fil pel complet, tenia informació i idees, però no treball.
Vaig tenir la primeraentrevista amb el nou tutor, en Jordi, i en aquella sola mitja hora vem establir les pautes i les idees definitives pel treball. L’esperança en aquest treball em va tornar de cop. Em vaig posar a treballar d’immediat, desenterrant tota lìnformació que havia estat acumulant i reorganitzant-la, triant-la adequada i descartant la no necessària.
El treball resultant ja té cap i peus, poder no és tantambiciós com l’idea que vaig escollir al principi, però és un treball de recerca com Deu mana. És un treball del qual n’estic content i orgullòs.

2.1 . Tema
Ara cal concretar exactament quin és el tema tractat en el meu Treball de Recerca.
El treball ha quedat en l’investigació dels personatges orfes en la literatura, tant literatura infantil, com literatura universal (romàntica, realista,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Folklore y Literatura
  • Huerfanos
  • Huerfana
  • La Huerfana
  • huerfana
  • huerfanos
  • La Huerfana
  • La Huerfana

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS