Luther king

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (964 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de marzo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Context històric:
Als anys 50 i 60 EEUU viu en plena guerra freda (els serveis secrets són molt actius i acumulen molt poder). És un bon moment econòmic pel país i s’ha accentuat les diferènciesentre ciutadans. La segregació racial al sud es manifesta descaradament des de les administracions, la policia i fins als moviments ciutadans com el Ku KluxKlan.
Al nord la legislació és mésprotectora però la mentalitat racista instal•lada en un ampli sector de la societat fa que els negres segueixen sent discriminats en tots els àmbits.
En aquest context l’església esdevé un refugi pelsafroamericans, especialment pels del sud, que troben en la parròquia un oasi enmig d’un desert d’odi.

Biografia:

La família King
Martin Luther King Jr. va néixer al sí d’una família que gaudia deprestigi social i una bona situació financera. El seu pare el reverent Martin Luther King Sr. (llicenciat en Teologia) era el pastor de l’EbenezerBaptistChurch a Atlanta, església protestant pertanyenta la comunitat baptista d’Ebenzer. Va patir una infància complicada.Durant tota la seva vida va ser un inconformista i denuncià i actuà contra els tractes racistes. Al 1934 va viatjar a Europa ambuna delegació de pastors cristians per denunciar la segregació racial als EEUU. Va treballar sobretot per igualar les condicions laborals dels docents de color i en la conscienciació de vot delsciutadans negres.
Naixement i infància
En aquest context va néixer Martin Luther King Jr. El segon de tres germans. Va créixer en un ambient molt religiós que d’altra banda actuava com a refugi davant ladura realitat. Això no evità que des de la seva infància conegués la discriminació. Era un infant independent i equilibrat que demostrava una extremada sensibilitat.
Estudis
Va ser un bon estudiantque en un primer moment va expressar la voluntat d’estudiar medecina per poder ajudar a la gent. Durant la seva vida estudiantil va treballar a una fàbrica de matalassos i va comprovar com els seus...
tracking img