màquines

Páginas: 22 (5424 palabras) Publicado: 29 de julio de 2014

























Índex

Pàg.


Introducció 2
Presentació del treball

Paraules clau 4
Breu resum de la informació 5
Què voldríem saber i transmetre als infants 14

Les màquines a l’escola 15
Proposta didàctica 18
Reflexió 25

Conclusió 31
Bibliografia 32Introducció
Per començar el treball sobre les maquines, primerament parlarem una mica sobre el tema per situar-nos del què treballarem en aquest treball.

Les màquines formen part de la vida de l’ésser humà des de que tenim memòria, quan parlem de màquines no estem parlant només de les excavadores industrials, de les bàscules de camions, de les fonedores de metall o de les bombesde calor.

Quan parlem de màquines, estem parlant també de màquines de cafè, de talladores de gespa, de computadores, de màquines de cosir, de tisores, d’una grapadora, etc. Però si agafem un diccionari i busquem una definició de màquina, trobarem que la mateixa es considera un conjunt d’objectes o elements que alhora es poden denominar peces (immòbils o mòbils). Aquestes peces són capaces detransformar l’energia a través de la interacció de les mateixes.

Si tenim en compte la definició de màquina que hem escrit prèviament, podem assegurar que la major part de les coses que ens envolten ho són, i com són moltes s’han de classificar.
Es poden classificar segons la font d’energia o el seu motor, les mateixes poden classificar-se en: màquines elèctriques, màquines tèrmiques i màquineshidràuliques.
Després existeix altra classificació que es dóna segons el mecanisme, aquí apareixen les màquines alternatives, màquines rotatives i de reacció. Segons la classe de bastidor es classifiquen en: màquines de bastidor mòbil i de bastidor fix.
Però aquestes no són les úniques classificacions existents, hi ha persones que solen classificar les màquines d’acord a la seva utilitat oocupació, elevadors, mescladores, martells, etc.

Les màquines van ser fabricades per l’home per a poder realitzar treballs que no podien fer-se o finalitzar-se manualment, o per que no, per a realitzar les tasques amb major facilitat, com per exemple, el assecador de cabell, l’aspiradora, l’aire condicionat, la màquina de fer cafè, etc.

Les màquines formaran part de la nostra existència persempre, a mesura que passen els anys van perfeccionant-se la qual cosa fa que moltes es considerin avui dia obsoletes per a realitzar certes activitats. L’ordinador és un clar exemple d’això, a mesura que la tecnologia avança, les utilitats també ho fan i les quals teníem abans es tornen inútils, ja que no són capaces d’albergar els diferents programes que van sorgint.Presentació del treball

Paraules clau

El nostre tema pot semblar una mica complex per als infants, per això hem d’assegurar-nos de que entenguin un seguit de paraules que els facilitaran el seguiment de les activitats programades.

En primer lloc, trobem les paraules directament relacionades amb la temàtica tractada: les màquines, a partir de la qual poden sorgir paraules comara mecanisme, funcionament...

A continuació trobem paraules que sorgeixen de les activitats programades.
En la primera activitat les paraules clau serien color, forma i mida, aquestes engloben: groc, blau, vermell, gran, petit, triangle, rodona i quadrat.
La segona activitat tindria unes paraules clau determinades en funció de l’ofici en que treballa el pare/mare que realitzi la xerrada.L’ultima activitat conté paraules relacionades amb el reciclatge, la contaminació i el medi ambient.

Cada vegada que portem a terme una d’aquestes activitats és necessari que tinguin ben assolides totes aquestes paraules que hem mencionat.








Breu resum de la informació

MÀQUINA
Una màquina es pot definir com un conjunt de peces (òrgans o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Maquinas
  • El maquinista
  • Maquinado
  • Maquinas
  • maquinas
  • maquina
  • Maquinas
  • maquina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS