Mètodes de treball geogràfic. tm 4

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (441 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 20 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
Mètodes de treball geogràfic
GUIA PER L’ANÀLISI
1. Cerca de material fotogràfic i literari.
·Localitza dues fotografies d’un mateix lloc però de diferents moments històrics i descriu. Has detenir en compte la diferència temporal que hi ha entre els documents i si poden complementar-se.

Aquest va ser el glacial mes gran d’Amèrica del Sud, ara disminueix a una velocitat de 200m per any.A la fotografia s’aprecia a la perfecció el desglaç.
El que abans era una superfície blanca, ara hi destaquen pics blancs entre aigua i muntanyes.

2. Identificació i classificació delselements visibles del paisatge i les seves unitats més destacades.
·Quins elements hi destaquen? Quins són especialment singulars o característics d’aquesta zona?
Destaca la gran diferència de zonesblanques entre una fotografia i l’altre en 76 anys, deixant clarament visible el desglaç que pateix el planeta.

3. Observació de la dinàmica del paisatge. (Afegeixo aquesta foto ja que la de dalt noem permetia fer aquest comentari)

·Indica quin tipus d’activitats econòmiques i socials hi primen. Indica quins signes de prosperitat o de decadència s’hi veuen.
En la foto actual s’hi veuen granquantitat de vaixells de propietaris individuals, i s’aprecia clarament que es una zona turística i on s’esdevé una vida luxosa.

·Quins elements han variat amb el temps? Quins s’hi ha mantingut?Et sembla que els canvis introdueixen més qualitat en el paisatge? O bé el destrueixen?
S’ha construït un port, ha desaparegut la platja, s’ha creat un passeig on segurament es troben moltsrestaurants i altres comerços d’interès turístic. Els canvis introdueixen qualitat a la vida del turista o de la persona que decideix invertir diners a canvi de diversió, però de cap forma dona qualitat alpaisatge, si no que hi aporta una gran modificació d’aquest, a més de una alta contaminació lumínica

4. Interpretació del paisatge.
·A la vista de la morfologia del paisatge, relaciona els...
tracking img