Madame Bovary

Páginas: 8 (1776 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
MADAME BOVARY
Situació de la literatura al s.XIX
A França la situació era molt semblant a la resta d’Europa.
Durant aquest moviment, es barregen entre ells tres períodes molt coneguts: Romanticisme, Realisme i Simbolisme

ROMANTICISME (s.XIX primera meitat)
- Influències romàntiques durant tot el segle
Meitat del segle XIX 1848,1849,1850: Apareix el realisme fins als anys 70.Simbolisme darrer terç de segle

MADAME BOVARY
-novel·la realista però hi apareixen elements del romanticisme
- Finals del s. XVIII-s. XIX: la prosa no és un mitjà d’expressió del tot separat de la poesia. La novel·la moderna apareix quan s’independitza de la poesia i la novel·la esdevé un gènere amb característiques pròpies.
El creador de la novel·la moderna es Flaubert.
- Madame Bovary és unanovel·la de sentiments i emocions i l’autor ho intenta transmetre de manera objectiva.

FLAUBERT
Era de Normandia. Fill d’una família burgesa i el seu entorn familiar estava molt vinculat amb la medicina (el seu pare, el seu padrí i el seu germà gran eren metges, d’aquí que el protagonista de la novel·la també fos metge de Rouen).
Va triar aquesta professió que tan bé coneixia. El seu pareera el director de l’hospital de Rouen (on succeeix la història) i ell va néixer i créixer en aquest ambient i a n’ aquestes parets.
La mort de n’ Emma Bovary, el tractament, l’observació del cadàver,... era tot fruit d’una experiència pròpia.

Flaubert era un home físicament molt atractiu (cabells rossos, ulls verds,...)podia semblar violent però realment era molt alegre. Era una família de 6germans on tan sols e varen sobreviure 3:
1. El germà gran era metge
2. Gustavo Flaubert. Va iniciar els estudis de Dret però els va deixar perquè a ell tan sols l’interessaven els llibres.
3. Caroline. Una gran persona per en Gustavo.
La seva mare els va ensenyar a llegir i escriure. Als 8 anys, en Gustavo va començar l’escola (la primer part de l’obra es autobiogràfica). Com que es unapersona inadaptada socialment (li va costar adaptar-se al col·legi,...) es capaç de criticar a la societat.
1846 és un any clau a la seva vida. Es va morir el seu pare i el seu germà (fill) el va substituir a la feina. Dos mesos després de la mort del parela germana mor al part. És una neboda molt estimada per en Gustavo. I ell i la neboda es varen traslladar a la casa de la seva mare que haviaquedat viuda i cuidaren de la nina que la feren hereva dels seus bens.
Va conèixer una dona molt culta (no es varen casar mai). Era una escriptora molt respectada Luis Coulet (primer es l’amiga, la converteix en musa i finalment, varen estar 8 anys d’amants). Ella era 11 anys major que ell. De sobte, la relació va acabar i ell va tenir altres relacions però sembla que el gran amor va ser ella.En Gustavo Flaubert traslladà les característiques de Luis Coulet a Madame Bovary.

1849 un grup d’amics relacionats amb la literatura, feren un viatge amb vaixell. Anaren a Egipte, Palestina, Grècia i Itàlia. Un viatge de 15 mesos i quan va tornar no va mostrar cap entusiasme pel que havia vist però explicava que el viatge l’havia fet canviar per dins. A partir d’aquí, volia viure aïllat inomés escriure i llegir.

1851 Comença a escriure Madame Bovary. Va dedicar casi 5 anys molt intensament. M’entrés escrivia anava llegint altres obres.
A l’obra podem apreciar una gran identificació entre Flaubert i les seves criatures literàries. Ho fa amb una intensitat molt gran i s’identifica amb tots els elements de la novel·la.
1856 Any que va acabar Madame Bovary. En aquella èpocaera freqüent que es publiquessin fragments de novel·les als diaris i revistes. Va tenir molt d’èxit però un any més tard, va començar una campanya i Flaubert va haver d’anar a judici (encara que ho intentes evitar) per ofensa a la moral i a la religió. Va quedar absolt i el va beneficiar perquè després tothom volia llegir la seva obra (va ser una campanya sense cap intenció). Als crítics de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Madame bovary
  • Madame Bovary
  • Madame Bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary
  • madame bovary
  • madame bovary
  • Madame bovary

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS