Malnutricion

Páginas: 3 (629 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2010
La malnutrició és un terme general emprat per descriure una condició sanitària causada per una inadequada o insuficient alimentació i nutrició; per una alimentació incorrecta que resulta d'unaassimilació deficient, una dieta pobra o una sobrealimentació.[3] En funció dels nutrients que es troben de manera deficient o en excés en la dieta, poden produir-se una sèrie de TRASTORNS DE LA NUTRICIÓ:Per alimentació deficitària
* Desnutrició: La inanició és l'esgotament físic que provoca i la fam l'estat de sofriment
* La desnutrició: es produeix per la manca de nutrients a causa d'unadieta inadequada o manca d'aliments. Aquesta malaltia és la causa principal de mort d'infants en els països en vies de desenvolupament.
* Malalties per carències: Per la manca de determinatsnutrients essencials com les vitamines un exemple clàssic es la malaltia del beri-beri.
* Atrèpsia: Desnutrició i deshidratació en la infantesa, sovint causa la mort
* Distròfia: Representa eltrastorn en el volum o la pèrdua de capacitat funcional d'una part del cos acostuma afectar muscles, dents o ossos.
Per sobrealimentació
* Obesitat: també anomenada adiposi i polisàrcia.
*L'obesitat: és un excés del greix corporal i, generalment, comporta un pes elevat. Les causes poden ser de tipus hereditari,o també poden ser degudes a transtorns alimentaris. Les causes més feqüents són elconsum excessiu d'aliments energètics, especialment de greixos i dolços i una activitat física molt limitada.
* Obesitat: condició del cos en la qual la quantitat de greix acumulat comporta risc perla salut.
* Hipervitaminosi: Normalment per ingerir fàrmacs que contenen vitamines.
Per assimilació deficient
* Síndrome de malabsorció: En l'intestí prim per digestió inadequada, alteraciódel metabolisme de les sals biliars, defectes de la mucosa i obstrucció de les vies limfàtiques intestinals. Aquest és el cas de la malaltia celíaca amb intolerància al gluten.
* Kwashiorkor: El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Malnutricion
  • malnutricion
  • Malnutrición
  • La Malnutricion
  • La Malnutricion
  • Malnutrición
  • Malnutricion
  • malnutricion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS