MANIFEST DEL PARTIT COMUNISTA DEF

Páginas: 51 (12531 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2015
MANIFEST DEL PARTIT COMUNISTA
(de l'edició alemanya del 1890, revisada per F. E.)
Un fantasma ronda per Europa: el fantasma del comunisme. Totes les forces de la vella Europa s'han aliat, el Papa í el Tsar, Metternich i Guizot, els radicals francesos i els policies alemanys, en una sacrosanta caça contra aquest fantasma.
On és el partit d'oposició que no hagi estat titllat de comunista pelsseus enemics que són al poder? On és el partit d'oposició que no hagi tornat amb violència la marca infamant de comunista tant als grups d'oposició més avançats com als seus enemics reaccionaràs?
D'aquest fet es desprenen dues coses:
El comunisme ja ha estat reconegut per totes les forces europees com una força.
Ja ha arribat l'hora que els comunistes presentin obertament a tot el món els seuspunts de vista, els seus objectius i les seves tendències, i que contraposin un manifest del seu partit a les faules del fantasma del comunisme.
Amb aquesta finalitat, comunistes de les més diverses nacionalitats s'han reunit a Londres i han esbossat el següent manifest, que és publicat en llengua anglesa, francesa, alemanya, italiana, flamenca i danesa.
FREDERIC ENGELS
l. BURGESOS I PROLETARIS*La història de totes les societats que han existit fins avui, ** és la història de les lluites de classes.
Lliures i esclaus, patricis i plebeus, barons i serfs de la gleva, mestres, artesans, agremiats i fadrins, en un mot opressors i oprimits s'han trobat sempre en oposició entre ells, i han sostingut una lluita ininterrompuda, adés amagada, adés oberta, una lluita que acaba sempre amb unatransformació revolucionària de tota la societat, o bé amb la destrucció comuna de les classes combatents.
Als primers temps de la història trobem quasi pertot arreu una estructuració completa de la societat en estaments diferents, una múltiple gradació de les posicions socials. A l'antiga Roma hi tenim patricis, cavallers, plebeus, esclaus; a l'edat mitjana, senyors feudals, vassalls, mestresartesans agremiats, fadrins, serfs de la gleva i, a més, en quasi totes aquestes classes, altre cop gradacions especials.
La societat burgesa moderna, sorgida de l'ensulsiada de la societat feudal, no ha eliminat els contrastes entre les classes. Només ha creat noves classes, noves condicions d'opressió, noves formes de lluita al lloc de les velles.
La nostra època, l'època de la burgesia, esdistingeix, tanmateix, pel fet que ha simplificat els contrastes entre les classes. Tota la societat es divideix cada cop més en dos grans camps enemics, en dues grans classes directament enfrontades: la burgesia i el proletariat.
Dels serfs de la gleva de l'edat mitjana sorgí la població dels ravals de les viles; d'aquesta població es desenvoluparen els primers elements de la burgesia.
Eldescobriment d'Amèrica i la navegació al voltant d'Àfrica crearen un nou terreny a la burgesia naixent. El mercat de les Índies orientals i de la Xina, la colonització d'Amèrica, l'intercanvi amb les colònies, la multiplicació dels mitjans de canvi i de les mercaderies en general donaren un impuls no vist mai fins llavors al comerç, a la navegació, a la indústria, i, amb això, un desenvolupament ràpid al'element revolucionar dins la societat feudal en descomposició.
L'organització feudal i gremial del treball, que havia existit fins llavors a la indústria, va deixar de ser suficient per a les necessitats creixents amb els nous mercats. La manufactura la va suplantar. Els mestres artesans foren desplaçats per la classe mitjana industrial. La divisió del treball entre els diversos gremisdesaparegué davant la divisió del treball en els mateixos tallers.
Però els mercats creixien sense parar, les necessitats augmentaven sense parar, i la manufactura ja no era suficient tampoc. I heus aquí que el vapor i la maquinaria van revolucionar la producció industrial. Al lloc de la manufactura aparegué la gran indústria moderna, al lloc de la classe mitjana industrial aparegueren els industrials...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Manifest comunista
  • o manifesto comunista
  • La comunidad y las manifestaciones culturales
  • Manifesto Comunista Junto Con Tiempos Modernos
  • manifestaciones de la comunidad
  • MANIFESTACIONES CULUTRALES EN LAS COMUNIDADES TSÁCHILA
  • Anàlisi del manifest comunista
  • Defer

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS