Mar I Cel

Páginas: 2 (408 palabras) Publicado: 2 de febrero de 2013
COMENTARI DE TEXT: MAR I CEL



Aquest fragment esta situat a l’escena 14 i un tros de la 15 de l’acte segon del llibre Mar i Cel, d’Àngel Guimerà. Àngel Guimerà va escriure aquest llibre a laseva primera etapa del romanticisme, ja que, com podem observar en aquest fragment que l’expressió és clara i natural, hi ha plasticitat, els sentiments són vius i delicats i es transmeten emocions.Aquesta obra és 95 % romàntica i està escrita en vers.

En aquest fragment podem observar la transformació de Saïd gràcies a l’amor a de Blanca, ja que Saïd està en un altre món desconnectat de totpensant el l’amor. Saïd perdona als cristians i posa de segon capità a Joanot perquè sap que no els hi farà mal, no com Malek. En aquest fragment apareix el tema de l’amor de Saïd per Blanca, latraïció dels mariners contra Saïd per posar de segon capità a Joanot i observem com Blanca s’adona d’aquesta transformació de Saïd. També podem observar el fanatisme religiós, quan Blanca li dona lesgracies a Déu per haver-la escoltat i ho fa a part perquè Saïd no l’escolti i no es doni compte del seu amor.

Pel que fa els personatges, Saïd es un personatge molt complex, amb un ventall de sentimentsmolt ampli. És un home autoritari i marginat, però és capaç de veure les coses positives de la gent que l’envolta i és generós, encara que és molt pessimista. Pel que fa Blanca, ella no ha descobertla vida per l’autoritarisme del seu pare. És un personatge valent i no li fa por expressar les seves emocions. Ella reconeix la bondat de Saïd i vol salvar-lo. Hassèn és l’home de confiança de Saïd iho donaria tot per ell. Com podem veure en aquest fragment, Hassèn no entén l’amor que sent Saïd per Blanca.

En aquest fragant podem trobar comparacions, com la que fa Saïd amb les onescomparant-les amb les muntanyes. També podem trobar arcaismes com vegeres i alguna hipèrbaton com la que diu Hassen: “a prop de terra nos diuen ells que som”. Per això, el llenguatge és ric. També, és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"
  • Mar I Cel
  • mar i cel
  • Mar i cel
  • Resumen Mar I Cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS