Maragall

Páginas: 3 (610 palabras) Publicado: 6 de febrero de 2013
1888 exposició universal, burgesia pensa que es el moment de canviar, a la arquitectura, literatura… Comença el modernisme. Santiago Rossinyol, joan Maragall.
Tot lo que es català es modern, es unimpuls literari per la llengua. Es nota en l’arquitectura, transformant els carrers.
Canvi a la segona revolució industrial. Transforma radicalment la forma de viure, primers vaixells de vapor afinals dels anys 70.
Aparicio de les primeres centrals elèctriques. Sensació de modernitat, moment de brillantor. Demostració de força l’exposició universal, també serveix per demostrar les carènciesde la societat. Especulació urbanística e immobiliària. Es treballa les 24 h. Senyal de modernitat però també de les moltes carències que cal combatre, que donarà peu de un modernisme que diuen que noestan a l’alçada, cal canviar-ho tot.
El modernisme es un moviment de caràcter europeu i americà, Chile i Japó, centrar en societats amb burgesia, codificar el progres industrial en forma d’art.La burgesia busca un arc propi.
Des de 1860 fins 1887 passa de 100000 habitants a 180000. Modernisme moviment general però rep noms diferents en altres llocs del mon. Ideològicament es diferenciar laburgesia de les altres classes. La societat necessita noves formes d’art per demostrar l’esplendor política i econòmica.
El modernisme no es l’art nacional de Catalunya, Barcelona únic lloc del monon els turistes fotografien cases de pisos. Modernisme trenca amb el passat, es busca un nou estil amb us de jous materials i formes, es trenca amb l’historicisme, es diu modernisme enl’arquitectura. Necessitat de carregar i ostentar per demostrar poder. El ciment neix al modernisme. Obsessió per formes complexes.
Primer etapa del modernista, una actitud, la idea era espanya endarrerida, hem deimitar a Europa. Segona etapa 92/93, actitud passa a moviments comencen construccions, arquitectura...
Gaudi fa coses del passat, no es modernista, esta molt encruat amb el passat, coneix la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • joan maragall
  • Maragall
  • Maragall
  • maragall
  • "L'aufàbrega" joan maragall
  • Joan garí, de joan maragall
  • Joan Maragall Biografia
  • El catalanisme en el llenguatge, Joan Maragall

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS