Marco Polo

Páginas: 2 (446 palabras) Publicado: 27 de febrero de 2015
MARCO POLO
L’any 1190, mentre que Occident dedica el temps a organitzar croades i edificar catedrals, a l’Àsia un imperi majestuós està creixent i progressant.
Amb uns quants homes, un jove,Genghis Khan, va construir un dels imperis més poderosos de la història. Va ser nomenat Gran Khan. L’any 1200 conquereix Mongòlia i Sibèria l’any 1207, el Tibet el 1209, la Xina és conquerida l’any 1211,i Kazajastan el 1215.
Genghis Khan va reunir 200.000 cavallers i van anar cap a la part musulmana. El 1214 guanyen la batalla de Bobins contra la cavalleria dels francs. Quan mor als 65 anys per unacaiguda de cavall, el seu imperi cau en mans de Kobilai, el seu fill petit.
En aquella època mateixa, surten de Venècia una família anomenada Polo, gran mercaders i aventurers, Marco al capdavntcap a les terres dal Gran Khan, i allà comença una aventura fantàstica de bastants anys de durada..
Comencen l’aventura, arriben a terres asiàtiques, però es troben uns bandolers que els capturen, peròes poden escapar a la nit.
Recorren grans extensions de terreny, travessen el desart de Gobi, arriben a Masul i descobreixen que el petroli es molt inflamable.
Van cap a Bagdad, on un veler elsportarà al port de Ormust al golf pèrsic. Es tornen a trobar amb els saquejadors, però alhora tambe reben l’ajuda de l’exèrcit de l’emperador xinès, que els esperava per protegir-los, escortar-los idur-los cap a la capital, al palau reial de l’empreador. Allà comercien amb el asiàtics.
L’emperador li té una gran estima, a Marco Polo i la seva família. Marco es guanya la seva confiança ja que varealitzar moltes missions per ell. Passa el temps i ja feia 17 anys que ells estan a les ordres de Gran Khan, cap al 1292.
Però arriba un dia en que tres perses arriben i s’entrevisten amb el GranKhan. Li demanen que li donin una de les seves dones, per què la del seu rei s’havia mort. Aprofitant l’ocasió, Marco Polo i els seus emprenen el viatge de tornada a la seva terra juntament amb els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marco polo
  • marco polo
  • marco polo
  • marco polo
  • Marco Polo
  • Marco Polo
  • Marco Polo
  • marco polo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS