marianela

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 16 de junio de 2013
Literatura de postguerra:
El triomf franquista contra les forces de la República significà l’inici immediat d’un llarg període històric de repressió contra les llibertats democràtiquesindividuals però també nacionals. Des del mateix any 1939 la llengua catalana va ser eliminada de l’activitat pública, es van tancar les editorials i es va prohibir l’edició en català.
Entre el 1939 i el1945 va ser la lluita des de l’exili la que va tenir una major producció i la que va produir una obra més incisiva, mentre que al país el règim franquista actuava amb força i no admetia cap tipusde dissidència. La cultura de la clandestinitat era poca i s’anà ampliant poc a poc. D’altra banda, en els set primers anys de franquisme, no hi va haver literatura catalana a nivell públic, aexcepció d’algunes publicacions de llibres sagrats o eclesiàstics. L’objectiu d’aquests àmbits culturals (l’exili, la clandestinitat i el moviment públic) serà el manteniment de la cultura catalanaenfront d’una actuació que en cercava la seva desaparició.
 
Els géneres més treballats en la postguerra van ser la narrativa, la poesia,el teatre i el assaig.
 
La narrativa: A fi de laGuerra Civil Espanyola (1936-1939) i la repressió que se’n derivà van construir un tall brusc en la producció literària catalana. Els novelistes havíen abandonat la descripció de la realitat perinfluència de la psicoanàlisi.
·        Novel•la psicològica: es caracteritza per l’anàlisi minuciosa de la psicología dels personatges,utilització de simbols per a representar-los i per la reflexiósobre el pas del temps. Els autors més representatius son:
      ~ Mercé Rodoreda: nasqué a Barcelona l’any 1909 i s’hague
                             d’exiliar primerament a París ,després a                                                 Bordeus i finalment a Ginebra. Va morir l’any
                                                 1833.A la seva joventut va escriure Aloma; a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marianela
  • marianela
  • Marianela
  • la marianela
  • MARIANELA
  • Marianela
  • Marianela
  • Marianela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS