Marie curie

Páginas: 3 (691 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2012
MARIE CURIE

Maria Skłodowska o Marie Curie fou una física i química polonesa, una pionera en els primers temps de l'estudi de les radiacions; ella fou la primera en emprar el terme radioctivitat.Se li atorgaren dos premis Nobel, amb el Premi Nobel de Física el 1903 i amb el Premi Nobel de Química l'any 1911.
Marie va ser nacionalitzada francesa i fou una ciutadana activament lleial al seunou país, però mai va perdre el seu sentit d'identitat polonès. El primer element químic que ella va descobrir, el 1898, el va anomenar poloni com a homenatge al seu país d'origen.
Entre els seusinteressos destacava la passió per la lectura, especialment en la història natural i la física; Maria mostrà la seva afició per la lectura a l'edat de quatre anys, edat a la que ja llegia perfectament.Posteriorment va assistir a un gymnasium o institut de secundària femení, d'on es va graduar el 12 de juny de 1883. Va passar l'any següent al camp amb parents del seu pare, i després, juntament amb elseu pare, va viure a Varsòvia, on van rebre algunes classes particulars. A la secundària va ser sempre la primera alumna de la seva classe, i es va destacar per influir en les seves companyesl'entusiasme pel treball. Rus, polonès, alemany o francès eren algunes de les llengües que Maria dominava. Més endavant s'interessaria per la física i es graduaria als 15 anys.
En aquell temps, la major partde Polònia estava ocupada per Rússia que, després de diverses revoltes nacionalistes sufocades de manera violenta, havia imposat la seva llengua i els seus costums. Juntament amb la seva germanaHelena, Maria assistia a classes clandestines ofertes en un pensionat en les que s'ensenyava la cultura polonesa.[8]
Tant pel costat patern com pel matern, la família havia perdut els seus béns ifortunes a través de les implicacions patriòtiques en aixecaments patriòtics polonesos. Aquest fet condemnà Maria, les seves germanes grans i el seu germà, a una difícil lluita per tirar endavant en la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marie Curie
  • Marie curie
  • Marie curie
  • Marie Curie
  • Marie Curie
  • MARIE CURIE
  • Marie curie
  • Marie Curie

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS