Marius

Páginas: 3 (627 palabras) Publicado: 20 de febrero de 2013
Llegeix la vida de Màrius Torres a la Biblioteca Virtual de la Universitat de Lleida, complementa-la amb altres fonts si cal, i respon breument.
1. En quines etapes podem dividir la vida deMàrius Torres? Quins fets les provoquen? Posa un nom significatiu per a cada una. Podem dividir la vida de Màrius Torres en dues etapes, la primera aniria desde el seu naixement fins al moment en que agafala tuberculosi. La segona etapa acabaria amb la seva mort.

2. Digues quins mots definirien l’educació ideològica i sentimental de Màrius Torres. Republicanisme, la seva familia i ell tenien unesidees republicanes, d’aquí prove l’exili de la seva família a França. Simbolisme, utilitzat en la seva poesia com a element per a tornar realitat lo que no és. Laïcisme, era catòlic, però no fanàtic,per això es va educar en un col·legi laic. Regeneracionisme.

3. Que vol dir l’expressió que Màrius Torres, al Sanatori de Puig d’Olena, passa de ser un << metge que fa versos>> aesdevenir <<poeta líric>>. Vol dir que, fins al moment en el que va caure malalt, ell treballava de metge i la poesia era un ‘’hobby’’, com una mena de passa temps per divertir-se, peròquan va estar al sanatori sense poder exercir de metge, va començar a escriure versos més complexos i amb més forma lírica.

4. Quines conseqüències té per a Torres la Guerra Civil? Per a MàriusTorres la Guerra Civil es va ajuntar amb la seva última etapa de vida i va passar-los amb una impotència per no poder intervenir per ajudar als seus ‘’germans’’ i per què això va provocar que no tornés aveure mai més a la seva família.

5. Qui eren i què feien els seus principals amics del Sanatori? Maria Planas, és la propietària del Sanatori. Mercè i Esperança són dues germanes, amigues,juntament amb la Maria, de Màrius. Amb Mercè té una relació més amorosa. Josep Saló va ser el metge amb el qual passava moltes estones parlant, ja que els dos tenien coneixements de medicina.

6....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marius imagenes
  • Marius Torres
  • marius torres
  • Marius torres
  • marius torres
  • marius torres
  • Màrius torres
  • Màrius Torres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS