Mark

Páginas: 38 (9421 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2010
1. INTRODUCCIÓ:

Per a començar, direm, que aquest treball es va a basar sobre l’empresa ISDIN, la qual pertany al sector de la parafarmàcia, concretament al subsector de la dermatologia. Si parlem d’aquest sector, direm que es troba en un procés d’expansió, gràcies a la profesionalització de l’activitat, l’increment de la oferta d’artículs i la innovació tecnològica.

L’actual culte ala vida sana i a la alimentació saludable, ha propiciat el creixement, que fins fa ben poc havia viscut un període d’indefinició. La nova consciència de la societat respecte a la salut ha provocat la creació recent d’una cultura nutricional i de culte al cos.
La preocupació per problemes com el col·lesterol, el sobrepés o els mals hàbits alimenticis supossa un impuls per al sector, el qual centrala seua activitat en la comercialització de productes dietètics, aliments ecològics, nutrició deportiva i plantes medicinals. Es pot dir que aquest sector presenta un gran potencial de creixement.

Hem decidit escollir l’empresa ISDIN perque dins d’aquest sector estem parlant d’una empresa puntera que aposta totalment per la innovació. Ens trobem front a una marca reconeguda per les personesgràcies a que sol ser l’únic producte referit a cremes de protecció solar que es ven sols a farmàcies i parafàrmacies. Açò fa que associem els productes ISDIN a productes de molt bona qualitat.

2. ANÀLISI INTERN:
HISTÒRIA, ANTECEDENTS I EVOLUCIÓ DE L’EMPRESA:

ISDIN naix l’any 1975 com una joint venture de dos grups familiars internacionals molt potents Puig i Esteve, líders al sectorcosmètic i farmacèutic respectivament, els quals posaren en comú la seua experiència, solvència i prestigi científic per tal de crear una nova empresa amb focus al sector dermatològic espanyol.

Puig era una empresa líder als sectors de perfumeria i cosmètica a Espanya, fundada l’any 1914 amb una gran imatge i una gran orientació de cara als temes d’I+D+i, amb el qual coincidia amb Esteve,una empresa farmacèutica i química fundada l’any 1929 i amb una gran experiència.
La producció dels productes dermo es faria a Puig, i els medicaments a Esteve. Començàren amb la divisió mèdica a la qual va seguir poc després la divisió cosmètica.

L’objectiu de la col·laboració entre aquetses dues empreses era crear una empresa dedicada a la dermatologia que aprofitara els punts forts decada empresa, convençuts de les seues capacitats per a crear productes innovadors per atendre les necessitats de pacients i metges, especialment al camp de la dermatologia, i no hi havia ningún laboratori nacional especialitzat amb la pell.

L’any 2003 el grup Puig Fashion and Beauty era una empresa multinacional dedicada a la perfumeria, la cosmètica i la moda, present en 150 nacions,amb 40 fil·lials, 5100 treballadors, 9 centres de producció i unes vendes que superàven el bilió d’euros.
El Centre d’Investigació de Puig (PRC) tenia 70 persones dedicades a I+D, un equip compossat per ingerniers químics, farmacèutics, biòlegs i perfumistes.
El know-how del PRC procedia de diverses fonts: tecnologia, mercat i competència, consumidors i legislació tècnica. El PRC comptava amb unimportant network per a complir les seues finalitats.

Esteve es definia com un grup familiar que buscava l’excel·lència a la indústria química i farmacèutica, dedicava tots els seus esforços en aconseguir el reconeixement dels seus associats i clients, tant interns com externs. S’havia compromés amb la millora de la salut per a beneficiar a la societat. L’any 2003 tenia fil·lials i centresde producció a Portugal, Xina, Mèxic a més d’Espanya.
Comptava amb 2400 treballadors i facturava 800 milions d’euros.

Pel que fa als laboratoris ISDIN, van assolir l’any 2003 una facturació del 82’4 milions d’euros. En aquesta data tenia 350 treballadors, en canvi a l’any 2007 comptava amb 505 treballadors i va obtindre unes vendes de 110 milions d’euros.

Actualment, amb tres...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • marka
  • Mark
  • mark
  • mark
  • Mark
  • mark
  • Marko
  • Mark

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS