marx i engels

Páginas: 2 (485 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
Karl Heinrich Marx (Trèveris, 5 de maig de 1818 – Londres, 14 de març de 1883) va ser un filòsof, economista polític ,sociòleg i revolucionari alemany. Marx va tractar una gran varietat de temes iés conegut, sobretot, per la seva anàlisi de la Història en termes de lluita de classes, resumida en l'encapçalament del Manifest Comunista: «la història de totes les societats és la història dela lluita de classes». Marx va ser el pare teòric del Socialisme marxista i del comunisme, i junt a Friedrich Engels, és considerat una figura històrica clau per a entendre la societat i la políticacontemporània.
Les seves idees van començar a experimentar una gran influència en el moviment obrer poc després de la seva mort. A aquesta influència se li va afegir l'ímpetu de la victòria del bolxevisme ala Revolució d'Octubre Russa.
Va néixer a Trèveris (Renània-Palatinat) en una família jueva acomodada. Va abandonar els estudis de dret, que havia començat a Bonn, i va cursar estudis de filosofia,especialment la del món clàssic, a Berlín. El 1841 es va doctorar a la universitat de Jenaamb una tesi sobre la filosofia de la natura d'Epicur. El seu pare va morir el 1838. Va començar la seva activitatfilosòfica amb una crítica a les tesis sobre l'alienació religiosa de Feuerbach. El 1843 viatja a París on funda la revista Els annals Francoalemanys.

Friedrich Engels (Barmen, 28 denovembre de 1820 - Londres, 5 d'agost de 1895) fou un filòsof socialista alemany i co-fundador, conjuntament amb Karl Marx, de la teoria del comunisme modern.
Nasqué a Barmen (Renània, actualment Wuppertal) dinsd'una família d'idees liberals moderades, amb una ferma lleialtat al regne dePrússia, que s'havia annexionat Renània el 1815, i una molt devota fe protestant. El pare d'Engels era l'amo d'una fàbricatèxtil a Barmen i soci de l'empresa cotonera Ermen & Engels, que posseïa una factoria a Manchester. Malgrat les seves idees revolucionàries, Engels sempre va poder comptar amb l'ajuda econòmica...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marx Y Engels
  • Marx y Engels
  • Marx y engels
  • Marx Y Engels
  • Marx y Engels
  • Marx & Engels
  • Marx & engels
  • Marx y Engels

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS