Matemáticos Importantes

Páginas: 5 (1194 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
PERSONATGES DE LA PEL·LÍCULA

FERMAT
Pierre de Fermat va ser un destacat jurista i matemàtic francès. Va néixer el 17 d'agost de 1601 en Beaumont-de-Lomagne, una ciutat situada a 58 quilòmetres al nord-oest de Tolosa de Llenguadoc (França). Va morir el 12 de gener de 1665 en Castris (França) als 64 anys. Va estudiar a la Universitat de Tolosa abans de traslladar-se a Bordeus.Fermat és millorconegut pel seu Enigma, una abstracció del teorema de Pitàgores, també conegut com a últim Teorema de Fermat, que va torturar als matemàtics durant aproximadament 350 anys, fins que va ser resolt en 1995. Juntament amb René Descartis, Fermat va ser un dels líders matemàtics de la primera meitat del segle XVII. Va descobrir el principi fonamental de la geometria analítica. A través de la sevacorrespondència amb Blaise Pascal, va ser co-fundador de la teoria de probabilitats.Fermat va inventar: - L'espiral de Fermat
- Nombres amics - Nombres primers - Teorema sobre la suma de dos quadrats - Principi de Fermat - Petit teorema de Fermat - Últim teorema de FermatVa destacar per tots els seus estudis matemàtics.



PASCAL

Pascal va ser un matemàtic, filòsof, físic, escriptori inventor francès.Va néixer el 19 de juny de 1623 a la regió francesa de Clarmont, Alvèrnia. Va morir el 19 d'agost de 1662 a París. La seva mala salut va portar a Pascal a la mort als seus 39 anys d'edat.De gran es va traslladar a París. Des de jove va mostrar molt interes referent a les matemàtiques i a les ciències dures, i als 11 anys es va ficar de ple en les matemàtiques.Començant aestudiar a Euclides, va prosseguir mantenint-se al tant sobre les noves teories dels més destacats científics i matemàtics de tota Europa, i a poc a poc els seus interessos es van anar ampliant. Una de les contribucions més fonamentals de Pascal a les matemàtiques va ser l'elaboració del Triangle de Pascal.Pascal va inventar la premsa hidràulica, i a més va realitzar alguns experiments amb baròmetres queli van permetre posar en dubte suposats acceptats des d'antany. Pascal va construir la rèplica d'un baròmetre de mercuri.



GALOIS
Galois va ser un matemàtic francès.Va néixer el 25 d'octubre de 1811, en Bourg-la-Regni, a prop de París. Va morir el 31 de maig de 1832, a causa d'un tret en l'abdomen.El seu pare era alcalde liberal i republicà, i la seva mare, una dona preparada iexcèntrica, es va fer càrrec de la seva educació inicial.També va tenir conflictes a l'escola perquè descurava les altres matèries, ja que el seu temps ho dedicava a devorar llibres de matemàtiques molt més avançats del que corresponia a la seva edat. Per aquesta raó va estara punt de reprovar l'any en diverses ocasions. En 1829 va escriure un article que contenia descobriments fonamentals per a la teoriad'equacions i l'hi va enviar a Cauchy, un destacat matemàtic de l'època.Galois va sortir de la presó el 25 de maig de 1832. El 30 de maig de 1832 Galois s'enfrontà al seu adversari en un duel a 25 passos amb arma de foc. Com sospitava que anava a morir en aquest duel, la nit anterior es va dedicar a escriure totes les seves idees matemàtiques en la forma més completa que va poder. Li va donaraquest material a un amic perquè l'hi fes arribar a algun matemàtic reconegut. El duel es va dur a terme en la matinada. Galois va ser travessat en l'abdomen per una bala; va quedar tirat en el pis fins que va passar per aquí un camperol i va avisar perquè ho portessin a un hospital. El jove matemàtic va morir l'endemà, poc abans de complir 21 anys.Les seves investigacions van donar lloc a l'anomenadaTeoria de Grups i Cossos de Galois i també va inventar la resolució d'equacions polinòmiques i la noció de Grup de Galois.

HILBERT
David Hilbert va ser un matemàtic alemany reconegut com un dels més influents del segle XIX i principis del XX. Va néixer el 23 de gener 1862 en Königsberg, a Prússia Oriental (Alemanya) i va morir el 14 de febrer de 1943 en Gotinga, Alemanya.El seu pare era...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • importancia de las matemáticas
  • Importancia De La Matematica
  • importancia de las matematicas
  • importancia de matematicas
  • Las Matemáticas Y Su Importancia
  • importancia de la matemática
  • La importancia de las matematicas
  • Importancias de las matematicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS