Mcdonalización

Páginas: 4 (851 palabras) Publicado: 7 de mayo de 2012
El llibre La McDonalització de la Societat analitza la societat influenciada per els processos de funcionament de les cadenes de menja ràpid com pot ser la de McDonald’s. Aquest estudi estarelacionat amb les teories de Max Weber on parla del procés de racionalització que han patit o pateixen les nostres societats. Per aquest motiu George Ritzer a traves d’aquesta lectura fa una crítica aquestmodel de societat burocràtica per tal de millorar i humanitzar els processos de la nostre societat.
Ritzer estudia la cadena McDonald’s i el seu procés de treball i com va influir en menor i majormesura en molts aspectes de la vida quotidiana de la societat nord americana i en de la societat en general.

El restaurants de menja ràpid, en aquest cas McDonald’s presenten un procés de treballbasat en el ordre, la rapidesa, la rutina i els actes metòdics per tal de donar resposta el més fàcil, directe, eficaç i ràpida possible client. Satisfent les necessitats d’una manera senzilla.
Tan elsclients com treballadors es veuen abocats a seguir unes pautes i mètodes marcats, facilitant el treball i recerca de la eficàcia però anul•lant les capacitats personals. Un funcionament automàtic queno dona pas a la improvisació ni al error. Fent dels homes i dones unes màquines de producció i de consum. I per tant, assolint un control absolut dels éssers humans.

Un dels processos detreballs més anomenats en el llibre i basat en la racionalització és el treball en cadena que segueix les bases de les característiques abans esmenades. El treball en cadena no té lloc la improvisació pertant els resultats són iguals, previsibles i controlats. Causant en les persones un procés de deshumanització i creant estructures racionals.
En el llibre Ritzer ens anomena i relaciona aspectesquotidians similars en el procés de mcdonalització com; viatges organitzats, maquines de menjar, visites rapides al metge, parcs d’atraccions, entre de moltes altres.
En altres capítols parla dels...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mcdonalizacion
  • Mcdonalización
  • mcdonalizacion
  • Mcdonalización
  • Mcdonalizacion
  • La Mcdonalizacion
  • La mcdonalizacion
  • Mcdonalización

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS