Mecanismes que intervenen en l’adquisició del llenguatge gestual

Páginas: 2 (435 palabras) Publicado: 8 de septiembre de 2014
3. Mecanismes que intervenen en l’adquisició del llenguatge gestual

El gest sempre és necessari per donar sentit al que volem expressar. Quan ens expressem sempre gestualitzem per asseverar mésbé el que volem transmetre.
Totes les persones manifestem per mitjà del nostre cos. En podem ser conscients o no, ho podem fer de manera intencionada o no, però sigui com sigui el nostre cos sempre“parla” de nosaltres. El nostre moviment esdevé llenguatge que transmet, igual que tots els altres llenguatges, sensacions, idees, sentiments i emocions. El llenguatge corporal expressa el que cadascúporta a dins. Amb les paraules podem dir veritats o mentides, però no podem dominar el que diu el nostre cos, que parla des de la no-consciència.

Si no emprem tècniques apreses, i tot i així sempretransmetem informació personal, no podem dominar el llenguatge corporal. En canvi, els nostres interlocutors sí que poden llegir què diu el nostre cos. Els gestos es poden concebre com a indicadors d’unaetapa “prelingüística”, com a conductes que precedeixen el llenguatge verbal i en preparen l'emergència.

El cos és l’eina mediadora per a l’expressió i la comunicació, i el gest i el moviment sónels seus recursos expressius.

El gest és un llenguatge que s’emet per mitjà del moviment i és necessari per expressar-se i comunicar-se.

Per mitjà del gest les persones enviem missatges tant demanera conscient com sense adonar-nos-en. Hem de tenir en compte que per ser expressius tampoc no cal que fem grans gestos. El que cal, senzillament, és que siguem conscients dels gestos que fem enla nostra vida diària i en fomentem la creativitat a partir dels actes quotidians.

La gestualització s'aprèn i, tot i que hi ha símbols universals, la majoria depenen de la cultura de l’individu.L’expressivitat natural de l’infant en néixer, com a reclam de l’atenció dels adults a les seves necessitats físiques i emocionals, és universal. És a dir, tots els infants del món ploren quan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Adquisició Del Llenguatge
  • Teories sobre el llenguatge gestual
  • Mecanismes
  • El Gestualismo
  • gestualismo
  • Llenguatges
  • Mecanismes de transformació
  • La Naturalesa Del Llenguatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS