Mediaci familiar pais Basc

Páginas: 5 (1117 palabras) Publicado: 27 de abril de 2015

MEDIACIÓ FAMILIAR
Definició de la mediació:
La mediació està basada en l’autonomia de la voluntat i la lliure iniciativa de les parts en conflicte. El seu objectiu és cercar una solució dialogada al conflicte familiar.
Objectius:
1. Regular la mediació familiar i de les actuacions de les persones que treballen en ella, contemplant el dret a la mediació familiar i el deure d’existènciade serveis de mediació familiar integral.
2. Assolir que les parts aconsegueixin solucions als seus conflictes per si mateixes amb l’ajuda d’una tercera persona imparcial i experta.

Ámbit d’aplicació

Aplicació a les actuacions professionals de mediació familiar que es desenvolupen total o parcialment al territori de la Comunitat Autònoma del País Vasc.
Les actuacions només es podran acollirals serveis o programes públics de mediació familiar quan al menys una de les persones que es trobin en situació de conflicte familiar estigui empadronada en la Comunitat Autònoma del País Vasc.

Principis rectors de la mediació familiar
Article 8.-
a) Voluntarietat
b) Confidencialitat
c) Transparència
d) Respecte al dret
e) Imparcialitat
f) Neutralitat
g) Flexibilitat
h) Debat contradictori
i)Immediatesa
j) Bona fe, col·laboració i respecte entre les dues parts

a) Voluntarietat:
Les parts són lliures per optar per la mediació, nomes es pot tirar endavant el procediment quant ho consentin les dues parts que estan en conflicte, sense que hi hagi cap sanció si una de les parts no vol participar-hi. Si estan en judici el jutja pot informar del sistema de mediació i durant aquest tempssuspendre el procés judicial.
La voluntarietat també té a veure amb la persona mediadora, pot negar-se a fer la mediació o donar-la per acabada si ja s’ha començat, en el cas que no es compleixin algun dels principis rectors.
b) Confidencialitat :
Tota la informació verbal o escrita, en el transcurs de la mediació serà totalment confidencial, inclòs el resultat, menys si les parts arriben al acord enla seva execució, ratificació o homologació.
La persona mediadora nomes pot contravenir aquest principi en els casos que anomenà la llei Orgànica 15/1999,13de desembre, de protecció de Dades de Caràcter Personal.
c) Transparència :
Les dues parts han de tenir informació molt clara de les característiques, procediment i funcionament, de les conseqüències i els valors dels acords els qualss’arribi.
d) Respecte al dret:
Ambdues parts han de trobar les solucions que satisfacin les dues parts per resoldre el conflicte sempre emparats en el Dret.
La mediació no és pot utilitzar de forma fraudulenta ni anar contra la legislació.
e) Imparcialitat:
La persona mediadora ha de ser totalment imparcial, tan en una part com l’altre , ha de ser totalment imparcial, i tampoc pot rebré cap benefici.
f)Neutralitat:
La persona mediadora no pot donar la seva opinió, suggerir o proposar acords, la seva obligació es respectar els punts de vista de les parts i actuar en igualtat en la negociació.
La seva feina recau en aconseguir que les part trobin per si mateixes solucions envers al tema que les ha portat a fer mediació.
g) Flexibilitat:
El procediment de la mediació és flexible, el que permetadaptar-se a la situació tractada, encara que sempre ha de mantenir les normes mínimes les quals es descriuen en la present llei i assegurar la seva qualitat.


h) Debat contradictori:
Al llarg del procediment de mediació les dues parts s’han de sentir lliures per expressar els seus punts de vista sobre la situació conflictiva. La persona mediadora ha de potenciar un tracta igualitari envers les duesparts, garantint l’equilibri en el transcurs de la mediació.
i) Immediatesa:
La mediació tindrà caràcter presencial i les parts no podran valdre’s de intermediaris/as.
j) Bona fe, col·laboració i respecte entre les dues parts:
Les persones que participen en el procés de la mediació han d’actuar sota aquests principis, bona fe, i un respecta mutu.


Algun aspecte important a ressaltar

Com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • V Deo Aspectos Te Ricos En Mediaci N Familiar
  • LAS NECESIDADES DEL PAIS, ESTADO, MUNICIPIO, EMPRESA Y FAMILIA.
  • Basc
  • mediacio
  • Basc
  • BASC
  • Basc
  • Model d'avaluació de Directors del Pais Basc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS