Memoria De Pr Cticas De Educaci N Primaria

Páginas: 21 (5025 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2015
Memoria de prácticas de Educación Primaria




JAUME FERRAN I CLUA

El CEIP Jaume Ferran i Clua és una escola pública, democràtica (per exemple el PEC és debatut per tots els estaments de l'escola), pluralista (es respecta la llibertat de consciència i convicció religiosa, moral i ideològica), participativa, catalana (la llengua de comunicació i aprenentatge és el català) i arrelada al medi(els alumnes fan bastants sortides i visites).

El centre està compost per dues línies per cada curs des d'educació Infantil (P3) fins a sisè de Primària, amb uns vint-i-cinc alumnes per classe.

El criteri d'admissió de l'alumnat per a escoles a Sant Cugat és bàsicament el territori. Hi ha unes zones marcades que tenen assignada una escola a cadascuna de les zones.

Equipaments

A nivelld'equipaments l'escola disposa d'un gimnàs dins del recinte i a més pot disposar d'un pavelló situat al costat de l'escola durant algunes hores a la setmana.

Al mateix edifici de l'escola fi ha el menjador, una biblioteca, un taller on es poden manejar materials com la pintura, la fusta..., una sala d'ordinadors que ha dotat la Generalitat de la qual disposen totes les classes una estona a la setmana,una sala polivalent d'educació infantil i una sal per a teatre i audiovisuals que anomenen club.

Serveis

L'escola disposa de diversos serveis com:

Menjador, el gestiona l'AMPA, que contracta a l'empresa “el Faristol, S.L.” Aquesta empresa es responsabilitza de l'administració dels menús i de l'atenció dels alumnes en el temps del migdia. El Consell escolar es qui aprova el pla defuncionament d'aquest servei. L'equip està format per deu monitors, una coordinadora i una responsable de cuina.

Transport escolar, gestionat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental que organitza les rutes, determina les parades i autoritza qualsevol tipus de canvi. La direcció del centre només s'encarrega de vehicular la informació per tal d'aconseguir un bon funcionament del servei.Acolliment al matí, de la mateixa manera que el servei de menjador, aquest servei també és gestionat per l'AMPA que contracta l'empresa “El Faristol, S.L:” aquest servei està pensat perquè alguns nens i nenes puguin anar a l'escola abans de 2/4 de 10 i gaudeixin d'una estona relaxada on poder jugar, dibuixar, esmorzar...

Com a mínim dos monitors es fan responsables del grup.

L'horari d'aquestservei és de ¼ de 9 fins ¼ de 10 del matí, tots els dies de la setmana.

Activitats extraescolars: són organitzades per l'AMPA i aprovades pel Consell Escolar.

Totes les activitats estan portades a terme per personal qualificat. En cada una de les activitats s'especifica l'entitat que la realitza, el calendari, horaris...

Les activitats realitzades durant el curs són: música, gimnàsticarítmica, ludoteca, escoles esportives, jocs escolars i psicomotricitat.

En acabar el curs, també s'organitzen casals d'estiu, colònies i campaments.

Òrgans de gestió

Els òrgans de gestió de l'escola són:

L'equip directiu el formen la directora, la cap d'estudis i la secretària. La seva funció és realitzar les línies bàsiques d'actuació de totes les activitats educatives mitjançant la proposta dela Programació Anual, assumir les tasques de direcció dels diferents càrrecs unipersonals i informar de forma clara i puntualment a tota la Comunitat educativa de qüestions que es consideri d'interès. Serveix de nexe i canal informatiu entre els diferents sectors. Assumeix les tasques de dinamitzador de la vida del centre i el representa oficialment a tots els nivells.

El claustre de professorsés l'òrgan tècnico - professional i de participació dels professors en el govern del centre. Té funcions d'escollir els seus representants en el Consell Escolar, programar les activitats docents del centre, fixar i coordinar criteris sobre el treball d'avaluació i tutoria dels alumnes, promoure iniciatives en l'àmbit de l'experimentació i la investigació pedagògica, etc.

El Consell escolar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo Pr Ctico Educaci N F Sica
  • Trabajo Pr ctico de Educaci n F sica
  • Trabajo Pr Ctico De Educaci N F Sica
  • Trabajo Pr ctico de Educaci n C vica
  • Trabajo Pr Ctico De Educaci N F Sica
  • Trabajo Pr Ctico De Educaci N Sanitaria
  • Trabajo Pr Ctico De Educaci N F Sica
  • Segundo Trabajo Pr Ctico De Psicolog A De La Educaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS