Metedologia assembleària

Páginas: 7 (1555 palabras) Publicado: 25 de junio de 2011
Metodologia Assembleària:
PROPOSTA PER UNES ASSEMBLEES CONSTRUCTIVES I EFICACES.
[1] L’objectiu és promoure en totes les assemblees del moviment un funcionament transparent, transversal i democràtic que permeti que totes les persones puguin participar en igualtat de condicions i expressar lliurement i respectuosa la seva opinió. Així com ser escoltats amb el mateix respecte.
[2] Per això,caldrà evitar que apareguin líders amb tics antidemocràtics que decideixin per tothom sense tenir en compte l’opinió de la majoria, o encara pitjor, que manipulin i tergiversin aquesta opinió en benefici propi, com acostumen a fer els polítics de partit. I serà necessari respectar uns usos i costums que facin molt difícil l’acció d’elements voluntàriament pertorbadors i sabotejadors.
[3] Aquestaés només una proposta orientativa que caldrà debatre, esmenar i aprovar en l’assemblea. De totes maneres és important remarcar que perquè un moviment assembleari com el nostre es mantingui actiu, sigui socialment eficaç i personalment enriquidor, cal que tots els que el formem ens impliquem i ens comprometem en respectar la metodologia que haguem acordat.
• [4] Càrrecs rotatius: Que ningúmonopolitzi una funció indefinidament. En cada assemblea o reunió, hi ha d’haver cares noves per a tothom, per evitar identificar a una persona concreta amb un determinat rol. Es pot agafar fins hi tot algú que no ha intervingut mai per a qualsevol del càrrecs.
Els càrrecs poden ser:
• [5] Un/a moderador/a: S’encarrega de donar el torn de paraula i de recordar el tema que s’està tractant perquè no ensapartem de l’ordre del dia establert. S’ocuparà de limitar el temps i número d’intervencions d’una mateixa persona per agilitzar i dinamitzar el debat. Evitarà interrupcions. Gestionarà el temps que l’assemblea dedicarà a cada punt de l’ordre del dia, proposant sense imposar, el tancament de cada punt amb la votació si s’escau .
• [6] Un/a secretari/a: Fa l’acta de l’assemblea amb les decisionsfinals. Anotant, a més a més, qualsevol opinió o incident remarcable.
• [7] Ajudant/a del moderador/a: Anota el nom de les persones que demanen la paraula per ordre de petició. Ajuda al moderador en cas de necessitat per evitar interrupcions i agilitzar el debat.
• [8] Ponents: En les comissions, persones que presenten alguna proposta. En les assemblees, representants de les comissions osubcomissions que presenten algun tema per que sigui debatut i aprovat o rebutjat en l’assemblea. Els temes a debatre s’han d’haver anunciat previament per correu-e i, qualsevol membre de l’assemblea es pot proposar com a ponent dels temes que vulgui, tant per defensar la seva aprovació com el seu rebuig.
• [9] Delegats/representants: Persones designades per una assemblea per exposar un tema en unaaltra assemblea. Representants d’assemblees de barri en la de districte, d’assemblea de municipi en la comarcal...
Dinàmica de l’assemblea:
- [10] L’assemblea es dona per començada quan el moderador ho anuncia.
- [11] Es compten els assistents i es determina si s’assoleix el quòrum mínim per a prendre decisions vinculants per a tots els indignats/acampats del districte. (La xifra pel quòrummínim està per fixar, 100? 150?...?).
- [12] Es presenten els ponents que argumentaran a favor i en contra de cada tema. Si en un determinat tema se’n presenten molts s’ha de procurar buscar un candidat de consens que exposi els arguments de tots els altres, per agilitzar l’assemblea s’hauria d’arribar a un màxim de 2 o 3 ponents per bàndol en cada tema. Aquest punt es millor si s’ha pogutresoldre en la fase prèvia a l’assemblea per internet.
- [13] En cada un dels punts següents s’aplica (1).
- [14] Lectura i aprovació de l’acta de l’assemblea anterior. Aquest punt es pot reduir a preguntar si hi ha algú que no estigui d’acord amb l’acta que ha llegit per internet. Si ningú diu res es pot passar al punt següent.
- [15] Lectura de l’ordre del dia. Algú hi vol afegir o treure...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • metedologia
  • Metedologia
  • Metedologia
  • metedologia
  • Metedologia
  • Metedologia administrativa
  • Metedologia De La Investigacion
  • Examen metedologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS