Metode científic

Páginas: 4 (839 palabras) Publicado: 12 de octubre de 2014
EL MÈTODE CIENTÍFIC
El mètode científic es basa en el conjunt de mètodes i investigacions que duen a terme els investigadors o científics per explicar diferents fenòmens que es desenvolupen alnostre voltant.
Tot això es realitza mitjançant un procediment sistemàtic, propi de les investigacions científiques, i que consta de les etapes següents:
1. Observació: s’observa el què es volinvestigar, en el medi natural o en un medi no natural, i es formulen preguntes. L’observador intenta entendre el que passa, i quan descobreix algun aspecte que desconeix, s’arriba al plantejament d’unproblema.
2. Formulació d’hipòtesis: Es busca una resposta lògica a les preguntes plantejades. Es descarten les hipòtesis amb menys possibilitats de ser vàlides, i es selecciona la que és capaçd’explicar el problema plantejat.
3. Experimentació: Realitzar proves o experiments els resultats dels quals puguin confirmar o descartar la hipòtesi plantejada. Els experiments s’han de dissenyar de manera quepuguin ser reproduïbles en qualsevol moment o lloc. S’anomena variable independent la que determina i controla l’investigador, i variable dependent, aquella que varia en funció de l’anterior.
4.Anàlisi de resultats: S’analitzen els resultats i finalment es realitza una comparació de resultats amb els que es podria esperar si fóra certa la hipòtesi plantejada.
5. Conclusió: Interpretació delsresultats obtinguts. Si la hipòtesi era errònia, s’ha de plantejar una nova hipòtesi de treball, repetint totes les etapes. Quan la hipòtesi es repetidament verificada, es procedeix a enunciar unateoria.



OBSERVACIÓ(plantejament d’un problema)→→ FORMULACIÓ D’UNA HIPÒTESI→→ EXPERIMENTACIÓ(disseny i realització d’una hipòtesi) →→ANÀLISI DE RESULTATS→→CONCLUSIONS(rebuig o admissió d’hipòtesis)→→ESTABLIMENT DE LLEIS CIENTÍFIQUES.




Un exemple d’aplicació del mètode científic: La teoria de la generació espontània.
Un dels primers exemples d’aplicació d’aquest mètode científic fou...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL MÈTODE CIENTÍFIC
  • Mètode científic
  • Mètode Científic
  • Mètode cientific
  • metode cientific
  • metode cientific
  • Metode cientific
  • P00 El Metode Cientific

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS