Mi pie izquierdo

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 27 de diciembre de 2010
1. FITXA TÈCNICA AUDIOVISUAL

TÍTOL ORIGINAL: My Left Foot
ANY: 1989
DURACIÓ: 119 min
DIRECTOR: Jim Sheridan
GUIÓ: Jim Sheridan y Shane Connaughton (Autobiografia: Christy Brown)
MÚSICA:Elmer Bernstein
GÈNERE: Biogràfica.Drama. Maltia
FOTOGRAFIA: Jack Conroy
REPARTIMENT: Daniel Day-Lewis, Brenda Fricker, Ray McAnally, Fiona Shaw, Ruth McCabe, Alison Whelan, Cyril Cusack, AdrianDunbar, Hugh O´Connor
PRODUCTORA: Granada Film
Al 1989 va guanyar 2 Oscar: Millor actor (Daniel Day-Lewis), millor actriu secundària (Brenda Fricker) i 5 Nominacions (pel·lícula,director,guióadaptat)

2. RESUM-COMENTARI

Les persones que pateixen una discapacitat sovint són apartades de la societat. Som responsables de fomentar la integració d’aquestes tant social com laboralment.Exemples com els del protagonista ens demostren que es pot lluitar i aconseguir fites que anticipadament poden semblar inaccessibles.
Aquesta pel·lícula està basada en la novel·la autobiogràfica de ChristyBrown (1932-1981) . Pintor, poeta i escriptor nascut en un barri obrer de Dublín en el sí d’una família catòlica.
Ell pateix una paràlisis cerebral atetoide i espàstica, per tant és mixta.
P.CAtetoide: apareix com a conseqüència d’una lesió a la part central del cervell .Les seves principals característiques són els moviments incontrolats de cames i braços , rigidesa i flexibilitat constant dela musculatura i dificultats a la parla..

P.C Espàstica: rigidesa intensa del moviment i la incapacitat de relaxació dels músculs degut a lesió en l’escorça cerebral amb afectació dels centresmotors.
La debilitat dels moviments dels moviments voluntaris afecta també els llavis i la llengua, amb dificultats de moviments i hiperiònica no pot estendre’s més enllà de les dents. El rostreapareix inexpressiu i la saliva surt per les comissures de la boca. Presenta tetraplegia espàstica ja que afecta als quatre membres , encara que en el seu cas pot coordinar un peu

Trastorn de parla:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MI PIE IZQUIERDO
  • MI PIE IZQUIERDO
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo
  • Mi pie izquierdo
  • Mi pie izquierdo
  • mi pie izquierdo
  • Mi Pie Izquierdo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS