miguel cervantes savedra

Páginas: 3 (557 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2013
Miguel de Cervantes Saavedra[1] (Alcalá de Henares (?)[2], 29 de setembre de 1547 - Madrid, 22 d'abril de 1616) es considera un escriptor castellà, conegut sobretot per la seva novel·la El Quixot. Esconsidera un dels autors més influents de la literatura universal, i les seves obres han inspirat adaptacions cinematogràfiques i han modificat la manera d'entendre la novel·la, especialment enl'àmbit hispànic i anglès. En homenatge a l'autor, el seu rostre figura a les monedes de fracció d'euro (10, 20 i 50 cts.) encunyades a Espanya.
Infància i joventut[modifica | modifica el codi]
Es pensaque Miguel de Cervantes va néixer a Alcalá de Henares o a Alcázar de San Juan. El dia exacte del seu naixement és desconegut, però es diu que podia haver nascut el 29 de setembre, data en què secelebra la festa de l'arcàngel Sant Miquel, donada la tradició de rebre el nom del santoral. Miguel de Cervantes va ser batejat[3] a Alcalá de Henares (Espanya) el 9 d'octubre de 1547, a la parròquia deSanta Maria la Major. [4]
Segons aquesta teoria, era fill de Rodrigo de Cervantes i de Leonor de Cortinas Sánchez.[5] El seu pare, d'ascendència cordovesa i d'avantpassats gallecs, era cirurgià, oficimés semblant a l'actual practicant que a la nostra idea de metge. Segons Américo Castro, Daniel Eisenberg i altres cervantistes, l'escriptor tenia ascendència de jueu convers per ambdues líniesfamiliars. Per contra, Jean Canavaggio afirma que no està provat, i ho compara amb els documents que recolzen sense cap dubte aquesta ascendència per a Mateo Alemán. De la seva mare, Leonor, pràcticament nose'n sap res. Els seus germans van ser Andrés (1543), Andrea (1544), Luisa (1546), que va arribar a ser priora d'un convent carmelita; Rodrigo (1550), també soldat, que el va acompanyar en el captiverialgerià; Magdalena (1554) i Juan, només conegut perquè el pare l'esmenta en el testament.


Miguel de Cervantes Saavedra
Cap al 1551, Rodrigo de Cervantes es va traslladar amb la seva família...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miguel de Cervantes
  • Miguel de cervantes
  • Miguel de cervantes
  • Miguel de cervantes
  • Miguel de Cervantes
  • miguel cervantes
  • Miguel de cervantes
  • Miguel De Cervantes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS