mill

Páginas: 2 (324 palabras) Publicado: 9 de abril de 2013
AXOLOT
El cos de l’axolot és allargat i té un tronc compacte. El cap és gran i els seus ulls són petits i sense parpelles. Té una boca de gran capacitat i dents diminutes quees disposen en fileres a l'entrada de la cavitat oral. La seva llengua és retràctil (es contrau fins a quedar amagada). A l'alçada del coll té tres parells de brànquies lateralsexternes, les quals utilitza per respirar.
També té sacs pulmonars que no s'han desenvolupat com pulmons a causa del seu escàs ús, per la qual cosa puja, de tant en tant, a lasuperfície per agafar aire atmosfèric.
La seva cua és aplanada lateralment i de gran longitud, gairebé la meitat del seu cos. A la part superior hi ha un plec dorsal o cresta que vaaugmentant de mida a mesura que s'acosta a la cua. Les extremitats són d'aspecte fràgil i trencadís. Tenen 4 dits a les potes davanteres i 5 en les del darrere. En general són decolor terrós fosc amb petites taques blanquinoses de gran eficàcia mimètica, perquè el fan confondre amb les pedres. Els exemplars de colors clars tenen taques brillants, que lidonen gran bellesa estètica.
Curiosament, l’axolot ha desenvolupat la capacitat de madurar sexualment i reproduir-se conservant l'estat larvari o la majoria dels seus aspectes.En la seva etapa adulta pot mesurar entre 25 i 30 cm. Respecte a la seva longevitat, l'axolot pot arribar a viure 25 anys aproximadament.
L’ axolot és endèmic de Mèxic. El seuúnic hàbitat natural són els llacs propers a la Ciutat de Mèxic i alguns canals i rius de coves, especialment en Xochimilco.
La capacitat de regeneració de l’axolot l'ha portat aestar en perill d'extinció per la seva explotació desmesurada per a fins medicinals.
Són bonics i graciosos i per això els compren i cacen sense pensar que es poden extingir.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Miller
  • Millos
  • Mill
  • Millan
  • Miller
  • Mill
  • Millos
  • Mill

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS