Mirall trencat(resumen)

Páginas: 4 (857 palabras) Publicado: 18 de junio de 2013
MIRALL TRENCAT DE MERCÈ RODOREDA
Estil
Mirall Trencat pertany al génere de la narrativa, és una novel·la que reflexa la vida d'uns personatges, d'una familia rica. Es tracta d'una novel·la delssegle XX que tan sols intenta entretenir al lector, no té cap tipus de missatge ni ens vol adoctrinar, simplement és d'entreteniment.
El lèxic usat per l'autora Mercè Rodoreda és un lèxic senzill peròalhora clar i precís.
Personatges
En la novel·la “Mirall Trencat” hi apareixen una gran quantitat de personatges principals els quals la seva importància va canviant en cada una de les parts delllibre. Això és degut a que la història abarca la vida d'una família i les seves generacions posteriors i les morts són molt freqüents al llarg de la història.
Així doncs, es poden destacar els següentspersonatges: La Teresa, el Salvador Valldaura, l'Eladi, la Sofia...
La Teresa és el personatge que més anys viu i está present en la novel·la des de que comença fins la seva mort, al final. Al llargde la seva vida ha estimat a tres homes, el Nicolau, el Salvador i ja al final al Miquel Masdéu.
El Salvador Valldaura apareix al principi de la novel·la. Coneix la Bàrbara i arriba a estarcompletament enamorat d'ella, això explica el seu estat trasbalsat en el moment en que la Bàrbara es suicida. Després coneix la Teresa i arriba a estimarla tant com a la Bàrbara, però sempre guardarà un racódel seu cor per a la Bàrbara. El Salvador té una filla, la Sofia, però mor i no arriba a veure el seu casament amb el botiguer, l' Eladi .
La Sofia és un dels personatges més importants de lanovel·la. S'arriba a casar amb l'Eladi amb el qual tindrà dos fills: el Ramonet i el Jaume. El Jaume, malauradament mor molt aviat assassinat pels seus germans, el Ramonet i la Maria. Al final de la història,la Sofia se'n va a viure a França després de la mort de la seva mare Teresa.
L'Eladi Farriols és un noi que treballa en una botiga de roba de Barcelona. Coneix una dona, la Pilar Segura, amb la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS