Mirall Trencat

Páginas: 10 (2497 palabras) Publicado: 13 de abril de 2011
* Teresa Goday
Té una aventura amb un home (Miquel Masdéu) de la qual en neix un fill. Després és casa amb Nicolau Rovira sense que aquest sàpigues que tenia un fill. També es va casar amb el senyor Salvador Valldaura que tan poc sap que té un fill. Amb el senyor Salvador Valldaura té una filla anomenada Sofia.
Quan el senyor Salvador Valldaura va morir la senyora Teresa és va quedat viuda, undia ella i la seva filla van anar al notari perquè els llegís el testament, el cor li va fer un salt perquè el senyor Salvador Valldaura li va deixar només la torre, la senyora Teresa no li va agradat el que va llegí el seu notari, és mossegava tan els llavis que s'hi feia mal.
La Teresa Goday de Valldaura estant casada amb el senyor Salvador Valldaura, té un romanç amb el amb el senyor Amadéu,el senyor Amadéu Riera y la senyora Teresa Goday és faran aliats poderós perquè la senyora Teresa no volia que el senyor Valldaura es vengués la masia de Vilafranca a el senyor Quim.
Un dia la senyora Teresa va demanar-li al senyor Riera (notari) que vingués perquè volia fer el testament, ella volia deixar-li la seva torre a la Maria.
La senyora Teresa té les cames mortes i feia anys que no podiasortir de la seva casa, ella havia tingut un amic, el últim amic, ella li havia agafat pena una penes tan violenta que els nervis de les cames se li havia mort. La senyora Teresa de vagades semblava un aparador amb totes les joies que portava.
Havien pintat els balcons i l'olor a pintura ajudava a que la Senyora Teresa s'ofegués, aquella havia estat mort en vida. Tenia ganes de morir pensantcoses boniques de flors i de començament d'amor... havia tingut tres penes grosses a la vida: aquell fill d'en Masdéu, la mort del pobre Jaume i la mort de la Maria, havia conegut quatres homes: el primer que semblava un àngels esparracat; i els altres dos grans homes i el altre. Nicolau Rovira havia estat el trampolí que l'havia llançada al mon de Salvador Valldaura i Rovira havia saciat la seva setd'amor, s'havia mort per les cames, deia que era un càstig per tots els pecats.
* Descripció física
Era una dona molt guapa, molt atractiva fins que es va casa amb el senyor Valldaura. Mentre passava el temps ella s'anava posant me vella. Tenia els ulls vellutats i un riure encomanadís. I tenia una cintura de vespa.
Es va posa molt vella, tot li penjava: les galtes, el sotabarba, la carn desota els braços...
* Nicolau Rovira
Va ser el primer marit de la senyora Teresa Goday, gracies a ell, ella puja de nivell social, ja que posseïa una gran fortuna. Li va regalar una joia a la Teresa i aquesta la torna a vendre per ajudar el fill de la relació del Miquel Masdéu, cosa que el senyor Nicolau no sàvia de l'existència d'aquest fill. Nicolau és va morir i la senyora Teresa es quedaamb la seva fortuna.
* Descripció física
Aquest home segons el llibre es un home que té molt anys i per pujar al seu cotxe necessita l'ajuda del seu cotxer i la seva dona la Teresa Goday.
* Salvador Valldaura
Abandona la carrera diplomàtica per casar-se amb la Teresa Goday i viurà tota la vida recordant la violinista (Bàrbara). Hi ha una bona relació amb la seva filla la Sofia, quantla Sofia va ser la primera comunió, el seu pare caigué malalt no ho havia estat mai i es va espantat molt. Un dia van sortir a prendre l'aire amb la Sofia i li va dir que tenia una perla grisa i quan és mori el volia que se la posi, i li va dir que tot el que ell tenia era per a ella.
El senyor Salvador Valldaura va escriure un diari (llibreta) i en aquesta llibreta deia que no estimava a lasenyora Teresa que estava enamoradíssim de la Bàrbara la violinista que va conèixer gracies al senyor Quim. També deia que no creia haver estimat mai a la senyora Sofia com els pares acostumen a estimar els seus fills.
* Bàrbara
És una violinista que coneix Salvador Valldaura a Viena, no li agradava el mirall i li agradava molt el calor violeta, per això el senyor Salvador Valldaura li regala...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS