Mirall Trencat

Páginas: 11 (2578 palabras) Publicado: 7 de enero de 2013
MIRALL TRENCAT

ME RCÈ RODOREDA



[pic]





























Maria Sandoval Perea

2n Batxillerat A


EL PRÒLEG DEL LLIBRE

NOVEL·LA MIRALL

1. El terme trencat i l’escena final, en la qual l’Armanda recull els bocins del mirall a poc a poc, mentre li retornen fragments del passat filtrats pel record, remeten a Marcel Proust i al cicle A larecherche du temps perdu. Trobeu casual que siga la criada vella, l’Armanda, a qui se li trenque el mirall a la fi de la novel·la? Argumenteu la resposta.

No es un fet casual que el mirall se li trenqui a l’Armanda, ja que ella és la personificació de la historia de la casa, ha estat testimoni de tots els secrets i vivences dels habitants i és per tant, l’unica que pot reconstruir la seua memoriaESTRUCTURA

2. Què significa l’estructura fragmentària?
L'estructura fragmentaria d'una narracio comuna seguit de xicotetes narracions encadenades i relacionades entre si, pero amb un punt de vista diferent

PRIMERA PART
3. Escriviu el cens de tots els personatges que apareixen a la primera part. Hi ha algun personatge important que no intervinga en els capítols inicials?
Teresa,Adela, Nicolau, Miquel, Felicia, Salvador, Rafael, Quim, Armanda, Barbara, Sofia, Eladi, Lluis, senyor Farriols, Ramon, Jaume, Maria

4. En la presentació, cada personatge va associat a un objecte, un element de referència, que el simbolitza, l’al·ludeix i, d’alguna manera, el representa al llarg de tot el relat. Establiu les correspondències entre els personatges següents i l’objecte que elssingularitza:
Nicolau Rovira-armari japones
Teresa-joies de valor i roses de color carn
Salvador-agulla de perla grisa
barbara-violetes
amadeu-roses
jaume-barqueta de fusta
maria-el llorer

5. La finca de Sant Gervasi –la casa i el jardí (cap. IV)– rep un tractament literari equiparable al de qualsevol personatge principal. Per què? Quina importància té aquest espai en l’escenari narratiu?La finca de Sant Gervasi és l'element que circumscriu els dos escenaris principals de la novel·la, la casa i el jardi, amb l'ús diferenciat que en fa l'autora: la casa és l'àmbit dels grans i el jardi l'espai dels xiquets. A mes, la construccio, plenitud i decadencia de la finca actua de simbol respecta la trajectoria dibuixada per la familia Valldaira-Goday i Farriols-Valldaura.

SEGONA PART
6.Quina relació uneix Amadeu Riera i Teresa Goday?
Durant la primera epoca de la seua relacio, son amics, despres amants.



7. Qui sospita de la mort sobtada de l’Eladi? Per què Qui són els únics personatges que vetllen el cadàver d’Eladi Farriols a la biblioteca?
Armanda, perque hi ha un pot de medicina, el qual creien que l'Eladi utilitzava i reomplia

TERCERA PART
8. La notificació aTeresa Goday de la mort de Miquel Masdéu, què li provoca?
Li provoca un retorn dels records de joventut i el seu gran amor en aquells temps, Miquel Masdéu


ESPAIS
LA CASA
9. Quina importància té la torre en la relació entre Ramon i Maria
Es el seu lloc preferit, alla poden amagar-se de adults i Jaume, que no s'atreveix arribar fina on son ells, alla comparteixen una nit sota les estrellesque el marcara de per vida.

10. Per què creieu que situa l’escena a la tardor? Quines possibilitats literàries ofereix aquesta estació de l’any? La tardor reapareix a la novel·la? Quan?
Perque fortifica l'abandonamenta. La descripcio d'un paisatge tardoral, caiguda de les fulles, que omplen el terra del jardi, el vent, ofereix moltes possibilitats. La tardor reapareiz a la novel·la final, quanels homes de la conductora van a treure els mobles perque la casa ha d'anar a terra.

JARDI
11. Quin paper juga el llorer en el desenllaç fatal de la Maria? Per què es tracta d’un llorer?
El llorer te sentit de tromf i d'ternitat. A traves de la simbiosi amb l'arbre, la Maria aconsigueix la pervivencia. Tambe simbolitza la mort, ja que es on cau el llamp i on la Maria se suïcida. El llorer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat
  • Mirall trencat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS