Mis Amigos

Páginas: 4 (888 palabras) Publicado: 2 de mayo de 2012
Pròleg (1 pàgina)

Helena abandona Menelau, rei d'Esparta, per anar amb Paris a Troia. Menelau va demanar ajuda a Agamèmnon, monarca dels grecs que des de fa temps volia derrotar els troians, jaUlisses, rei d'Ítaca, per al setge que va arribar a durar 9 anys.

El saquejador de ciutats (3 pàgines)

Ulisses va partir cap a la seva llar trobant pel camí amb la costa de Tràcia, aliats delstroians, a la qual van saquejar. Només van respectar la casa de Marón i per això, el sacerdot els va donar menjar i beguda en abundància. Ulisses i els seus homes van decidir quedar-se a la costaaquella nit. Els habitants van avisar a les granges properes, que de bon matí van anar a lluitar. Ulisses, en veure la derrota, va fugir deixant 70 homes morts. Cosa que va disgustar a Zeus i va fer queels seus vents els perdessin per nou dies. Van trobar una illa, i tres dels seus homes van anar a explorar-la. Quan aquests no tornaven Ulisses va descobrir que havien menjat el fruit del Lotus, quefeia que perdessin els records. Van salpar.

2. Els ciclops (6 pàgines)

Ulisses va arribar a dos illots que, l'endemà va anar a explorar amb uns pocs dels seus homes. Mentre que observaven elparatge, van descobrir una gran cova amb ovelles, cabres, formatge, llet i sèrum. Van anar a carregar algunes d'aquestes coses, però van decidir esperar al pastor. Quan va venir van descobrir que era unfuriós ciclop. A l'arribar va tapar l'entrada amb una pedra gegant, de manera que els va deixar atrapats. Quan els va veure va devorar a dos homes i l'endemà el mateix. Quan es va adormir, Ulisses vaanar a matar-lo, però va pensar que no seria bona idea. A la nit següent, va fabricar una llança i li atiborró de vi. A l'adormir-se, la hi va clavar a l'ull i va esperar que obrís la porta, peròaquest es posà al mig sense deixar passar. Ulisses va lligar als moltons de tres en tres cada un amb un home i van sortir. Quan van pujar al navili Ulisses va cridar el seu nom real.

El senyor...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • amigas
  • Amigas
  • amigos
  • amigos
  • amigo
  • Amigos
  • Amigos
  • amigos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS