Misogínia

Páginas: 4 (778 palabras) Publicado: 3 de abril de 2014
LA MISOGÍNIA

Jaume Roig va nàixer a València en la primera part del segle XV i va morir també a la mateixa ciutat a l’any 1478. És l'autor d'una de les obres més emblemàtiques del segle d'orvalencià de la literatura valenciana medieval, que ell mateix titulà Espill. La redacció d’aquest llibre va ser iniciada quan l’any 1459 va fugir de la ciutat a causa d’una epidèmia que l’assolava. JaumeRoig es va refugiar a Callosa d’en Sarrià.
Fou un metge de prestigi social i professional a la València del seu temps. Va estudiar a la universitat de Lleida i a París. A més va ser protector de laSanta Trinitat de València.
La seua obra més representativa, l’Espill, tractava sobretot la misogínia. La misogínia és un tema prou tractat en la literatura medieval,però destaquem a Roig perquè elva escriure de manera original i molt personal,ja que els episodis del seu llibre son tractats amb molta vivesa d’observació i expressió.
A l’obra de l’Espill, el protagonista no te res a veure ambla vida que Jaume Roig poguera dur en la seua vida quotidiana. Ell treballava com a metge de la reina i conseller de la ciutat.. Va estar casat només una sola vegada i va tenir sis fills. Els temesque tracten el llibre, a part de la misogínia, van ser el enganys, l’erotisme, apareixen personatges nus i deformats, embrutits pels seus propis excrements , cadàvers divertits, malediccions i fins itot, obscenitats i expressions picants.
La misogínia és l’odi a les dones, es a dir, és un tipus de sexisme. El sexisme en general es centra en l’odi o discriminació al sexe oposat. A més, l’actitudcavalleresca exagera i exalta la debilitat femenina. Aquesta discriminació a la dona va començar a reduir-se amb l’accés a la educació universitària, a determinades professions, al dret a votar...D’una banda podem trobar el tema de la misogínia en la famosa obra de Joanot Martorell, Tirant lo Blanc. En aquesta obra les dones es mostren virtuoses amb l’única finalitat de descobrir el desenllaç de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • Misoginia
  • la misoginia
  • La misoginia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS