mitjans de la conunicacio

Páginas: 13 (3061 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2013
Des d’un punt de vista marquetinia: el comprador potser o no l’usuari. (la mare compra volquers perque el metge recomanda x, per tant es el preescriptor I planificador de mitjans. Des d’un ount de vista publicitari: la campanya va dirigida a un public objectiu, les joguines son més dirigines als pares que no als nens. Criteris per la determinacio del target group: -primari: forma dicotomica(criteris demographics I psicològics. -Secundari o terciari: forma ponderada (criteris ús de producte i marca. -El target primari té un pes mes alt si hi ha decisió de compra, per tant el el comprador. -El tg secundari te un pes secundari (consumidor). -El tg terciari te poc pes però pot influenciar una mica. Quan fem una campanya s’ha de tenir en compte aquests 3 i shan de ponderar els tg.//-Criteris demogràfics (sexe, edat, classe social, estat civil. -Criteris psicoloics (manera de ser, atrevit, extravertit... criteris de marca i producte per consumir.// maruqeting Segons el consum (heavy users: consumeixen molt, mèdium users: consumeixen la mitjana, light users: menys de la mitja, non users no consumeixen), segons la marca fidelitat: (sole users: nomes consumeixen una marca, primaryusers: preferentment ofertes, secondary users: preferentment només de vegades, i non users. L’ideal es sole o primary users dins dels heavy users. Targets canviants: s’utilitzen en fases determinades de la vida com ara el bolquers i targets permanents que s’utilitzen pràcticament tota la vida com el menjar.

El pressupost publicitari. Planificar plans de mitjans publicitaris es combinar mitjans messuports, així aconseguim que el missatge arribi el mes efectiu possible i amb menys recursos. Per tant no considerem si es mes o menys car sinó si es mes o menys rendible. Les campanyes tenen una durada determinada, les variables condicionants son el target i el pressupost (recursos finacers destinats a l’activitat publicitària en temps determinat, la finalitat es la consecució dels objectiuspublicitaris i mitjans prefixats per l’anunciant.). pressupost és previsió per qualsevol cosa. S’ha de mesurar el cèntim i s’ha de poder justificar i repondre a uns objectius publicitaris. FACTORS (incideixen en la determinació del pressupost): 1 producte, si ja es coneix no cal invertir tant, de vgades la marca es el factor clau. 2 mercat. 3 politiques de màrqueting. CONTINGUT: 1 partides que hand’estar incloses:-diners que dedicarem a invertir en mitjans. – fins que l’anunci no estigui dins d’un mitjà, no es anunci. 2 partides que poden estar incloses de manera indirecta (packaging, estudi de mercat, ..) 3 partides que no shan dincloure.



METODES D’ELABORACIÓ: 1 arbitrariament: per ferho a latzar, tens sort si la publi funciona i la combinació dels mitjans va be. Nos son objectiuspublicitaris % de les vendes de l’ex anterior. 2 import fixat x unitat venuda o per vendre: en compte de basar-se en diners ingressats, calcula les unitats venudes. S’ha de contar l’envas, la tapa el producte, transport, intermediaris, publicitat.. per tant el que invertim en publi es el const d’una unitat per tots els productes. 3 actualitzacio del pressupost: el pressupost de publi s’actualitzanomés segons l’IPC. Per mantenir el pressupos de publi haig d’actualitzar-lo. Aquest mètode esta poc enfocat als objectius. 4 paritat competitiva: una de les maneres que mes utilitzen els clients per decidir quin pressupost faran servir per campanya. (share of market:participació de mercat sigui quin sigui el procute que es ven es mesura de dues maneres en valor i en volum. Share of spending:percentatge del valor. Share of Voice: mesura la quota de veu de la meva marca respecte les altres). Paritat significa veure que es el que fa que la meva competència d’igual a igual i on esta inverting. Si el 20% del SOS es el que menys inverteix el meu mercat, a mi em va be saber el que s’inverteix en el mercat de paritat competitiva i igualar la inversió amb el que menys ha invertit. Es fan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dualitat en els mitjans
  • Democràcia i mitjans de comunicació
  • Llengua i mitjans de comunicació
  • La llengua als mitjans de comunicació
  • Mitjans Tècnics De Vídeo I Televisió
  • Mitjans escrits
  • 29 anys de parella amb els mitjans de comunicacio
  • mitjans auxiliars Pla de seguretat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS