Mkt Capacidades

Páginas: 17 (4021 palabras) Publicado: 28 de mayo de 2012
Proposta solució PAC 2. “Capacitats”


1. En el mòdul es descriuen els estils publicitaris d'una campanya. Podríeu definir els estils creatius d'aquesta campanya?


Tal i com indica l´enunciat, 'Capacitats' va aconseguir reunir de manera desinteressada a Ferran Adrià, xef i soci fundador del restaurant El Bulli;, a Marcos de Quinto, president de Coca Cola Iberia;, i a María Garaña,presidenta de Microsoft Ibèrica, per sensibilitzar la societat de la professionalitat de les persones amb discapacitat.
[pic]
En tota campanya publicitària, els estils creatius no són substitutius, sinó que és freqüent que apareguin combinats. Lluís Bassat identifica deu camins principals, als quals afegeix l'emoció i l'humor, que poden formar part de tots deu: problema-solució,demostració, comparació, analogia, símbol visual, presentador, testimonial, trossos de vida, trossos de cinema i música.
En la campanya del cas els camins creatius que trobem són:
a) Problema-solució. El documental, de 30 minuts de durada, i totes les seves peces publicitàries recullen l'experiència d'aquests directius al llarg d'una jornada en què es converteixen en persones ambdiscapacitat per entendre millor les seves necessitats i comprovar el seu talent i capacitat de superació i adaptació. Es mostra un problema diari dels discapacitats per proposar una solució de manera indirecta apel.lant a la sensibilitat del directiu, oferint-li una solució laboral.
b) Demostració. El repte de la campanya de l'ONCE era demostrar que amb una discapacitat es pot fer bé una feina. Lasolució creativa per demostrar-ho era enfrontar a empresaris en el seu treball diari simulant algun tipus de discapacitat durant la seva jornada laboral.
c) Emoció. L'emoció no és més que un estat d'excitació. En aquesta campanya es vol aconseguir emocionar l'audiència, amb qui vol connectant-hir amb una història potent i universal, la protagonista de la qual no és ni la marca ni el seuconsumidor, sinó uns prescriptors amb molt potencial audiovisual. La força del missatge es caracteritza per la seva emotivitat. Amb la imatge de la campanya es pretén emocionar un públic universal.
d) Analogia. L'estil de la campanya respon a la voluntat de la marca d'explicar una història on tothom es vegi reflectit. La idea és fer preguntar a qualsevol sobre el veritable sentit de lescontractacions a discapacitats i en general per la seva integració en la societat. Per a això, s'empren la imatge de tres reconeguts empresaris que s'usen com analogia del dia a dia d'un discapacitat.
e) Testimonial. El documental narra clarament el testimoni de 3 personatges públics de reconegut prestigi per explicar una història.
f) Música. La música en aquest documental reforça elcaràcter emotiu del storytelling de la campanya.


2. Expliqueu amb les vostres pròpies paraules les principals diferències entre una agència de publicitat i una agència o central de mitjans. Comenteu les funcions i estructura d'una agència de publicitat.


Segons la llei[1] "són agències de publicitat les persones naturals o jurídiques que es dediquein professionalment i de maneraorganitzada a crear, preparar, programar o executar publicitat per compte d'un anunciant".


Com ja sabeu pels materials de l'assignatura, les agències es poden classificar segons diferents criteris, entre ells la mida, l'àmbit geogràfic que cobreixen, la filosofia de treball i el servei que presten.
D'acord amb aquest últim es distingeixen dos tipus:


• Agències de servei completo serveis plens, que poden ocupar-se de tot el procés de creació de la campanya, des de la recerca a la creativitat, la producció i el pla de mitjans.


• Agències especialitzades, que donen servei en una part del procés, normalment creativitat o mitjans. En l'origen, les agències especialitzades en creativitat es van cridar boutiques creatives i les especialitzades en mitjans,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • MKT
  • MKT
  • MKT
  • Mkt
  • MKT
  • MKT
  • Capac
  • Capacidad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS