Mujeres En El Trabajo

Páginas: 2 (373 palabras) Publicado: 20 de noviembre de 2012
Sostre de vidre
El sostre de vidre és una barrera invisible que limita la carrera laboral de les dones i resulta gairebé impossible de traspassar. En la nostra societat no existeixen lleis ni codisescrits que imposin límits a les dones, però les estadístiques mostren l’escassa feminització dels llocs de responsabilitat. Les dones s’han incorporat plenament al món laboral i són majoria en moltesprofessions, com l’ensenyament i la sanitat. Ara bé, quan s’estudien amb cura les dades globals, veiem més directors generals que directores, més metges caps de servei que metgesses, etc. En algunssectors predominen les dones, però tenen sous inferiors als dels seus companys de feina perquè el grau de responsabilitat i els perfils de qualificació són inferiors. No hi ha com no saber veure nibuscar! Els estereotips que configuren el sostre de vidre converteixen les dones en no elegibles per ocupar llocs que requereixen autoritat i exercici de poder.
Els treballadors de l’administraciópública es reparteixen paritàriament entre els dos sexes, però, a partir de cert nivell, la feminització topa amb el sostre de vidre i les dones que ocupen un alt càrrec tan sols representen el 38%. Mésflagrant és la situació en les societats públiques, les empreses parapúbliques i l’empresa privada, especialment en el sector financer, en què les dones estan molt poc integrades en els equips directiusi en els consells d’administració, amb una participació que no supera, en cap dels casos, el 15%. Actualment ja no serveix l’estereotip de la manca de preparació –sis de cada deu universitaris delpaís són dones– però per accedir a determinats llocs de responsabilitat, se’ls exigeix un nivell d’excel·lència.
Les dones han de trencar aquest sostre invisible i reclamar els seus drets per aconseguiruna societat millor i una igualtat real. L’educació és cabdal per fer front al problema. Cal insistir en la corresponsabilitat en les tasques familiars perquè les dones no es vegin obligades a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo de mujeres
  • Trabajo De Mujeres
  • el trabajo de las mujeres
  • Trabajo De Mujeres
  • Mujeres Que Trabajan
  • Trabajo En Mujeres
  • Mujeres en el trabajo
  • El trabajo de las mujeres

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS