Museu Ciutadella De Menorca

Páginas: 4 (798 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2012
Antropologia Social

DISCURSOS DEL MUSEU

MUSEU MUNICIPAL DE CIUTADELLA DE MENORCA

El Museu Municipal de Ciutadella de Menorca es podria definir com un petit museu arqueològic i històric, ones reflecteix la història del poble de Ciutadella des de l’època pretalaiòtica (3000/4000 a.C.) fins a l’any 1287, data en la que Menorca fou conquerida pel rei Alfons III i passà a formar part de laCorona d’Aragó, acabant d’aquesta manera amb la dominació musulmana.



És a dir, que baix una perspectiva antropològica, es veurien representats tres dels quatre estadis que conformen la teoriaevolucionista,basats en una relació dinàmica entre modes de subsistència de la població i tecnologia. Els estadis mostrats són doncs el de la caça i recol·lecció, seguit del de l’horticultura, ifinalment apareixeria la societat agrària. Es queda fora l’estadi representatiu d’una societat industrial. L’exposició es fa mitjançant una sèrie de panells informatius, acompanyats aquests de vitrines, onhi podem trobar nombroses restes producte d’excavacions i troballes diverses.



L’exposició es centra bàsicament en dues èpoques, la pretalaiòtica/talaiòtica (2500 a.C – 123 a.C.) i la romana(123 a. C. – 400 d. C.); les dues molt representatives de la història i cultura illenca, i les dues també segell d’identitat, ja no tan sols de l’illa, sinó del poble de Ciutadella, ja que no hi ha capmenció en tota l’exposició a la resta de poblaments del territori insular.

Curiosament es tracten, doncs, dos grans períodes d’una manera molt superficial i poc detallada. Ens referim tant al’època de les incursions vàndales i imperi bizantí (400 d. C. – 700 d.C.), com als següents cinc-cents anys de dominació musulmana. Totes les referències d’aquestes èpoques són merament històriques, ambpoquíssimes explicacions o mostres de restes pertanyents a l’època, que faixin referència a la influència d’ambdues cultures damunt la població local; ni organització política, ni jerarquització, ni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ciutadella De Menorca
  • Menorca
  • Menorca
  • Menorca
  • Museu de les aigües
  • catedral ciutadella
  • Historia de menorca
  • Ilustració A Menorca

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS