nada

Páginas: 8 (1854 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2014



L’EMPRESA













Paola Mañé
Júlia Moore
Jessica Ramos
Laura Riera

ÍNDEX


1) Introducció
2) Tipus d’empresa:
Empresa individual
Societat col·lectiva
Societat comanditària simple
Societat comanditària per accions
Societat de responsabilitat limitada
Societat anònima
Societat laboral
Societat cooperativa
3) Pla empresarial




1. INTRODUCCIÓ

Enel nostre treball explicarem els tipus d’empresa que existeixen i crearem una empresa pròpia. Per començar explicarem que és una empresa per tal d’entendre millor el treball.

L’empresa és la institució més important del sistema d’economia de mercat que, a més de produir béns i serveis necessaris per satisfer les necessitats de les persones, té altres funcions i finalitats.

Al marge de laseva organització interna, l’empresa té un repte important: adaptar-se a un entorn i a una societat constantment canviants.

Així doncs, podem definir l’empresa com un conjunt d’elements organitzats i coordinats per a la direcció, orientats cap a l’obtenció d’una sèrie d’objectius (com seria incrementar el nostre capital, bàsicament; però també n’hi ha de que serveixen per “satisfer les nostresnecessitats”), i que actuen sota condicions de risc.





















2. TIPUS D’EMPRESA



2.1) EMPRESA INDIVIDUAL:

És un tipus d’empresa que té personalitat física; és a dir, que es propietat d’una persona. Es classifiquen en dues parts:

Empresària individual: Es tracta d’una persona física que realitza el nom propi i mitjançant una empresa una activitatcomercial, industrial o professional. Per fer-ho és necessari ser major d’edat i tenir plena disponibilitat dels béns propis.
Aquesta figura implica el control total de l’empresa per part de la propietària, que dirigeix personalment la seva gestió i respon dels deutes contrets davant les terceres persones amb tot el seu patrimoni present i futur.
La raó social ha de ser la de la titular.Societat civil privada: Es basa en un contracte pel qual dues o més persones s’obliguen a posar en comú diners, béns, o industria amb la voluntat de repartir-se’n els guanys. Tenen personalitat física i són societats amb pactes secrets entre els seus membres i ens els quals les actuacions dels socis són individuals. Tenen responsabilitat il·limitada i personal davant de terceres persones.
La raó socialpot ser qualsevol nom escollit per les sòcies.



2.2) SOCIETAT COL·LECTIVA:

En aquest tipus de societat, les qualitats personals dels socis són determinants per al funcionament, ja que es tracta d’una societat personalista.

Les seves característiques són:

El nombre mínim de sòcies per a la seva constitució és de dos, però no hi ha un nombre màxim. Tot i així, és adequat un nombrereduït d’aquestes.
Totes les sòcies intervenen en la gestió de l’empresa. Tot i això, si aquestes aporten únicament treball, és a dir, són sòcies industrials, no poden intervenir en la gestió.
Les sòcies responen dels deutes socials (es pot exigir la totalitat dels deutes a cadascun de les sòcies) i il·limitada (les sòcies responen dels deutes de la societat amb tots els seus béns personals demanera conjunta)
No hi ha un capital mínim per a la seva construcció.
La raó social ha de ser el nom de tots els socis, o el d’un d’aquests seguit de l’expressió “i companyia” o “i cia”, però sempre ha d’anar acompanyada de “societat col·lectiva” o “SC”.


2.3) SOCIETAT COMANDITÀRIA SIMPLE:

Les característiques d’aquestes societats són les següents:

Com a mínim en aquesta societat podenhaver-hi dos socis/es però una d’aquestes a de ser d’una societat col·lectiva i l’altre d’una comanditària.
Els socis col·lectius intervenen directament en la gestió de la societat i responen de manera personal davant dels deutes socials, en canvi els socis comanditaris són els que realitzen una aportació econòmica a la societat i participen únicament dels resultats econòmics, aquests només tenen...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • la nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • nada de nada
  • no se nada nada nada
  • Nada nada nada
  • Nada de nada
  • Nada de Nada

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS