Nadons per encàrrec (català)

Páginas: 5 (1154 palabras) Publicado: 13 de septiembre de 2012
Nadons per encàrrec

Índex

1.Introducció3
2.Historia4
3.Mètodes de modificació gènica
3.1.Definició5
3.2.Procés 5
4.Estat legal6
5.Bioètica i problemàtica8
6.Conclusió9
7.Bibliografia10

1.Introducció

En uns anys arribarà al món un nen lliure de càncer i Alzheimer - com predeien els seus gens -, amb ulls castanys i cabells rossos -com volia la seva mare -, alt i intel·ligent. Des de la primera fecundació in vitro, a l'actualitat el panorama científic ha canviat enormement. Embrions lliures d'una malaltia hereditària, nens engendrats per curar un germà, investigacions amb cèl·lules mare embrionàries ... 

En aquest treball volem conèixer millor el món de la fecundació in-vitro i de la modificació genètica per millorar la descendència, conèixer els descobriments mésrecents sobre el tema i valorar les seves implicacions ètiques i socials.

Així doncs, explicarem quines contraindicacions i beneficis té utilitzar aquest mètode. El treball consistirà en una explicació prèvia de quins procediments es poden fer servir i posteriorment es citaran quin es l'estat legal de la qüestió a Espanya i al món.

En aquest cas la motivació que ens porta a escollir aquesttema és que una de les autores vol estudiar infermeria i especialitzar-se en maternitat (llevadora). Així doncs en el nostre cas tenim una motivació personal que ens ha portat a redactar el treball.


2.Historia

El departament de Biologia Cel·lular de la UAB va ser pioner en aquest camp, concretament en els estudis cito-genètics. El primer embaràs aconseguit a Espanya mitjançant lamodificació genètica va ser realitzat per l'Institut Dexus i el departament de la UAB ja citat el 1994 en una parella en què la dona era portadora d'hemofília.
El 2001, a la Fundació Jiménez Díaz aconsegueixen el primer naixement d'un nadó, el qual el seu progenitor era portador de la malaltia  Corea de Huntington, el nadó va néixer lliure de l'herència genètica que li podria haver provocat la malaltiaanys després.

Arribats a aquest punt, la resta de comunitats autònomes van anar implantant la tècnica que servia per prevenir les malalties hereditàries.  Finalment, aquests tractaments han permès la detecció de certes malalties, que fins ara no es podien diagnosticar fins que no tenien un estat molt avançat.

Un exemple de nadó medicament va ser un nen nascut a Sevilla l'any 2008, aquestnen va néixer perquè el seu germà tenia una malaltia congènita i necessitava un trasplantament.

En Javier (el nadó) va néixer perfectament sa perquè abans de la fecundació van dur a terme un diagnòstic genètic pre-implantatori (DGP), tècnica que els ha permès tenir un nen sa i amb un idèntic perfil de compatibilitat, és a dir un donant ideal pel seu germà. Posteriorment, es va guardar la sangdel cordó umbilical per tal de poder fer posteriorment una trasplantació de cèl·lules mare al germà gran.

3.Mètodes de modificació gènica

Definició
A partir de l'enginyeria genètica s'han arribat a modificar embrions per tal d'evitar que heretin certes malalties i/o malformacions.

En base a l'informació donada anteriorment, actualment es modifiquen nadons no només perevita'ls-hi malalties sinó també per modificar els seus trets físics i/o mentals.

Aquest procés s'anomena reprogenètica.

Procés
És convenient que s'esculli l'embrió amb l'ADN més adient per començar el procés de fecundació. Després, es fa reaccionar l'ADN amb una polimerasa, obtenint així moltes repliques del mateix fragment i així poder analitzar que conté i quina informaciótransmet sense risc a perdre el fragment – ja que tenim moltes “còpies de seguretat”.


S'introdueix l'embrió en l'úter matern i així es pot desenvolupar sense risc a malalties hereditàries, ja que el seu material genètic ha estat triat entre totes les combinacions possibles.

4.Estat legal
És legal l'elecció del sexe?
A Espanya  només és legal utilitzar aquest mètode per crear nens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursos per a l’aprenentatge del català a la xarxa
  • Comentari Català Per Practicar
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalán
  • catala
  • Català

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS