neuromarketing, resum "No pensi, compri"

Páginas: 2 (342 palabras) Publicado: 24 de abril de 2013
Enric Majoral Soler
Economia de l’empresa
2/4/13
NO PENSI, COMPRI

El documental “No pensi, compri” del programa 30 minuts, que té com a tema principal el “neuromarketing”, ens adentraa tot el que és el món de la venta mitjançant el control de les emocions, i a les tècniques que düen a terme les empreses per sortir vencedores respecte a la compètencia i emportar-se el màximbenefici comercial.
Durant els 37 minuts que dura el reportatge, van apareixent eines i instruments que han utilitzat moltes empreses en els últims anys per orientar les seves polítiques deventa al públic com les “botigues experimentals”, l’electromiògraf, les màquines de ressonància magnètica… totes elles arriben a la mateixa conclusió: el subconscient mana sobre la raó al’hora d’escollir el que volem i de prendre les decisions sobre què comprarem i què no.
Les marques han utilitzat això, per de diverses maneres, com la de Mc.Donald’s amb les joguines i les olors,guanyar popularitat i crear un efecte en el cerbell que, inconscientment, prefereixis el producte d’aquella marca abans que el d’una altra independentment de la qualitat del producte en sí.També ho han fet empreses com Gsk, o Ariel amb els seus nous envasos, fet que ens dona a conèixer l’èxit que està adquirint el neuromarketing, que cada cop es té més en compte entre les empresesmultinacionals.
Personalment, valoro de forma negativa el neuromarketing ja que per mi sobrepassa els límits del que és competència sana de les empreses, al que és manipulació delsconsumidors. Trobo que les empreses, en comptes d’utilitzar brutes tècniques de control mental, s’haurien d’esforçar més en la qualitat dels productes, en els serveis post-venda, en l’atenció alclient, etc. Si no hi ha cap mena de regulació ni de control sobre les tècniques de venta de les empreses, qui sap el que aquestes poden estar disposades a arribar per vendre cada cop més i més....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Neuromárketing
  • pensio
  • neuromarketing
  • Neuromarketing
  • Neuromarketing
  • Neuromarketing
  • neuromarketing
  • Neuromarketing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS