nit de sang

Páginas: 8 (1993 palabras) Publicado: 14 de enero de 2014
I
Joan Caraven era un home que contava rondaries i que tria noticies al poble quan va venir en Pau es va açercar am na Angelina una noia am la que estava enamorat. Joan va començar a contar una historia paro el poble no el va deixar continuar i en joan va di un noticia del rey el pare den pau jacint li va ordenar que fossi a la seva casa. Quan va arribar el pare i varen dinar el pare va dirque el rey volia gent per un guerra en pau no parava de fer tonteries y el pare es va enfadar per que no entenia res i es comportava com un nin petit per que tenia que anar a la guerra.

II
En pau es va amagar a devora de la font dels tudors y va escoltar una conversa que era molt important entre el seu pare i una altra persona. Varen llegir una carta del rey felip que deia que anaven a lluitaramb els francesos y que tot home entre 19 y 67 anys es deuria apuntar. Luitar contra els francesos era una tonteria dons que ens superaven en numero.

III
El pare den pau es va adonar que pau volia a Angelina i el pare el va ordenar que fossi per a ella i que li digues tot el qual voles es va armar de valor paro quan va abrivar a la porta y va sortir la mare es va acovardir li donar unes flors aAngelina i es va anar sense dir li res de la por que tenia. Quan va tornar el pare den pau li explica on estaven tot els doblers de la casa i que faria quan vengin els soldats y va escoltar que sa aniria a les muntanyes a un viver on es refulgiria amb na Angelina li estava explicant quan va venir en toten dient que venien els. Va anar amb na Angelina al viver.
IV
Cuan en pau era al viver iestava amb na Angelina es varen besar i en pau va veure la seva casa en llames pero es va quedar al viver a dormi. Mentres a la casa dels català es feia una de grossa els soldats maltractant a la mare den pau fins que el pare es va enfadar i es va començar el incendi a la casa del qual no es va salvar ningú.




V
Al dia seguien en pau no sabia que avia acordi mes tarda a aparèixer el pare deAngelina que no portava bones noticies quan va dir que tots quatre avien mori’t es va tirar al sol plorant. El pare el va ofereixen insistentment que es que quasi a casa seva. Quant en pau va veure com estava la seva cas va maleir a qui o vari fer i volia recollir a uns soltats que siguin valents per lluitar a Barcelona contra el rei.


VI
En pau va anar a cercar a Monseiur Espi no el vaencontra a si que es va quedar en un resguange on per la nit uns vàndals el varen intentar assassinar però en pau no ho va permetre va parlar amb una senyora que li va veure el medalló que portava al pròxim dia es va anar a cercar en Monseiur Espi amb les indicacions de la senyora que era de ciutat nova.

VII
Quan va arribar a ciutat nova avia una gram muralla i per sabre on vivia en Monseiur Espiel va pregunta a un venedor al qual li va tenir que comprar un meló perquè pogués dir-li on vivia en Monseiur Espi quan va anar li va mentir perquè deia que venia per servir a Monseiur Espi quan pau li va dir que va venir perquè aprengués de el ell el va echar a fora de la casa. En pau el va encontrar fora de la casa per el carer i li va bover a suplicar que l’ensenyes a l’espasa Monseiur Espi liva amenaçar amb l’espasa però en pau s’imposava amb força i Monseiur Espi va acceptar donar-li classes per el seu coratge.

VIII
En pau es va presenta en casa del francès .el francès li va dir que li donaria un llit y menjar també li donaria classes de espasa però tenia que ajudar als criats es dir ser un criat. Li varen ensenyar tota la gran casa i es varen presentar als cuiners i a la restade criats ell tenia que ferse càrrec del nin petit de Monseiur Espi i de la cuina. Va anar a visitar a la dona amb la que es va fer amiga la nit del assassinat estava amb un home amb el qual va parlar del medalló i varen quedar per poder parlar major de aquest poders del medalló

IX
Va arribar el dia següent i va anar on va quedar amb l’home i ell li par la dels poders i d’on procedia ....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Sang
  • SANGER
  • Sang
  • La sang
  • Sanger
  • Nit
  • sanger
  • la sang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS