Notícies

Páginas: 5 (1149 palabras) Publicado: 14 de julio de 2014

La violència sectària a l'Iraq pot portar el país a una guerra civil?

Desenes de morts en una onada d'atemptats terroristes a Bagdad i una tensió política creixent entre xiïtes i sunnites marquen una perillosa escalada d'enfrontaments. La decisió del primer ministre, el xiïta Maliki, d'ordenar la detenció del vicepresident sunnita complica la situació. Poden arribar les dues comunitats auna confrontació armada? Pot desintegrar Iraq després de la sortida dels Estats Units? Quin paper juga la minoria kurda?
Els actuals esdeveniments demostren que era un somieig pensar que l'Iraq s'havia convertit en un país estable. Al contrari, viu dia a dia les conseqüències de la Guerra desfermada fa gairebé vuit anys, que seguirà patint durant molt de temps.

Obama demana contenció a Israel.El president dels EUA no qüestiona el dret de Tel Aviv a defensar-se però li demana que freni l'escalada de la seva activitat militar a Gaza.
Mentre intensifica la seva diplomàcia telefònica a la recerca d'un acord per l'alto el foc, Barack Obama va demanar diumenge per primera vegada contenció a Israel en el conflicte que lliura contra Hamàs a Gaza. Aquesta petició, que no qüestiona el dretd'aquest país a l'autodefensa, s'enquadra en un esforç de l'Administració nord-americana per evitar una escalada que, no només tindria conseqüències dramàtiques per als palestins, sinó que posaria contra les cordes a la política dels Estats Units al Pròxim Orient.

"La gran amenaça per a Europa és que la vegem com finestreta o reformatori"
Els jardins de l'Elisi, els sòls encerats i els gransmiralls que multipliquen des de tots els angles el moviment compassat i tranquil dels exclusius serveis de protocol i intendència uniformada de la Presidència no han canviat pràcticament des de 1848, quan aquest palau requisat a l'aristocràcia es convertir en seu i símbol de la República. El que sí que ha canviat en només mesos -minuts per a la història- és l'atmosfera que indefectiblement es colaamb cada cap malgrat els rigors del lloc. Si fins fa poc era Sarkozy qui rebia a les seves visites amb la seva hiperactivitat, les seves ulleres de sol i una teatralitat gestual que tot ho omplia, avui és François Hollande, de 58 anys, que ha incorporat aquest toc de serietat i quietud que l'acompanya.


Aviació israeliana ataca edifici seu de televisions àrabs a Gaza.
GAZA, PALESTINA(19/NOV/2012). - Avions de combat israelians van bombardejar una torre de 14 plantes al centre de la ciutat de Gaza, que acull la seu de la televisió Al-Aqsa de Hamàs i altres cadenes d'informació àrabs, entre elles Al-Arabia i MBC d'Aràbia Saudita, van informar testimonis presencials.
Segons fonts hospitalàries, almenys un periodista d'Al-Aqsa TV resultar mort i sis persones ferides en l'atac, que vaaconseguir la segona planta de l'edifici A Sharuk, on realitzen també les seves connexions diverses televisions internacionals.
El sostre de l'edifici havia estat ja bombardejat diumenge per l'aviació israeliana, en un atac que no havia causat víctimes però sí quantiosos danys materials.
Des de llavors les autoritats de la franja havien donat ordre d'evacuar, encara que alguns periodistescontinuaven treballant en el mateix, a causa de la impossibilitat de fer-ho en un altre lloc.
Aquesta vegada els avions van atacar la segona planta de l'edifici, sobre de la cafeteria, que va patir grans destrosses, segons es va constatar en el lloc de l'atac.
La tercera planta també va resultar seriosament danyada.
Tot la façana es troba ennegrida i de la segona planta surt una fumera negra, mentre elsbombers busquen amb llanternes a altres possibles víctimes.
Portalliteres amb ampolles d'oxigen i mascaretes rastregen també entre la runa.
L'ofensiva israeliana "Pilar Defensiu" va entrar en la seva sisena jornada amb una recrudescència dels bombardejos sobre Gaza.
Fins ara 97 palestins han mort des del començament de l'operació el passat dimecres i prop de 900 han resultat ferits.
D'acord...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Noticia
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias
  • Noticia
  • Noticias
  • Noticias

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS