Nuevas ciudades

Páginas: 2 (395 palabras) Publicado: 2 de abril de 2014
Opinió Noves ciutats

Fins aquest any no sabia de l’existència d’aquest concepte de noves ciutats, la veritat és que crec que les noves ciutats segons el model aplicat a The Woodlands són unescenari on l’eficiència econòmica i administrativa es troben més unides que en les ciutats d’arreu del món.
Crec que el sistema que s’ha creat en aquesta nova ciutat ens ensenya que no ens hem de mostrarreticents a elles pel sol fet de ser dirigides per entitats privades, ja que aquestes també vetllen pel benestar comú.
A l’article es mostren altres casos que fracassen, segurament hi entren moltesvariables en aquests resultats negatius, però també és cert que en aquestes ciutats que van fallar hi podem veure dinàmiques completament diferents a les que veiem a The Woodlands. Per exemple lavoluntat del promotor d’acaparar el poder, o algunes intencions especuladores.
Quan observem que eficiència econòmica i administrativa s’aconsegueixen alhora ens crida l’atenció i ens preguntem elperquè. Com s’ensenya a l’article, el fet de que els ciutadans siguin els productors i consumidors de la pròpia ciutat crec que és un factor determinant del seu èxit en l’eficiència. Si tota la comunitatesta implicada i no hi ha motivacions polítiques darrere de cada acció o decisió les decisions que es prenguin seran exclusivament per al benefici d’aquesta. A més el fet de que la ciutadania participiencara enforteix més el sentiment de comunitat i això ajuda a reforçar el sistema.
En conclusió, crec que les noves ciutats vistes com el model aplicat a The Woodlands són positives i es podrienaplicar a certes ciutats del món, tot i que en les grans ciutats aplicar aquest model sembla més complicat. Tot i que es podrien fer micro noves ciutats i que totes juntes conformessin una ciutat mes grancrec que no és eficient aplicar aquest model en grans ciutats. Potser seria bo que el governs locals s’estudiessin algunes de les possibilitats que aquests model aporta.
Segons la meva opinió les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ciudades del nuevo mundo
  • Distribución de agua en las ciudades en nuevo león
  • consecuencias ambientales que trajo la construccion de nuevas ciudades
  • Ciudades Competitiva: El nuevo paradigma empresarial en el desarrollo espacial
  • ORIENTACIONES Educar para una nueva ciudadan a EDITADA SMM
  • Urbanismo Y Nuevas Ciudades
  • Ciudades del nuevo mundo
  • Las nuevas ciudades en el mundo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS