OBJETIVOS DE CASTELLANO

Páginas: 2 (392 palabras) Publicado: 10 de enero de 2015
TRANSCRIPCIÓ LLENGUA CATALANA: TEMPS DEL VESPRE


-Són imatges de la boira matinal que s’ha format aquest matí a les comarques de l’interior i de la boira nocturna que aquest vespre s’ha format ala serra litoral. Imatges també entre mig de paisatges de tardor per exemple aquest de l’Alta Ribagorça i arbres ja ben despullats al Pallars.
Bona nit! Ja heu vist algunes imatges de tardor peròencara amb temperatures bastant suaus com a mínim al migdia. Aquestes són les màximes que hem tingut avui; les més altes s’han situat sobre tot cap a la costa, on han arribat als vint-i-tres,vint-i-cinc graus.
Déu n’hi do com han pujat en alguns punts del Pirineu, on han passat dels vint-i-un graus fins i tot vint-i-cinc graus. Avui a Bossòst és on li ha costat més aixecar-se la boira que hi haviaa primera hora. Al centre del país les temperatures s’han quedat una miqueta més curtes.
Donant un cop d’ull a les imatges del meteosat, avui es denota una situació més tranquil·la, situació encaramarcada per l’anticicló però amb aquest front, aquest és el que treu el nas per aquí i no ens afectarà de moment directament però sí que arribarà al final de la setmana.
Vaja! De cara a dillunssobretot, hi obrirà les portes a un canvi important de temps.
I mentrestant avui ens quedem amb aquest sol serè o amb boires i bancs de núvols baixos que aquesta nit s’han tornat a formar, i vegin; aramateix tots els trams del litoral, pre-litoral de Catalunya, també del país valencià.
Cop d’ull en directe, veurem com les humitats van augmentat aquesta hora en les diferents cames. A Cabdella,fresca ja amb vuit graus fa fred fins i tot, humitat del vuitanta nou per cent. A Ripoll també segurament es formarà boira d’aquí poca estona amb una humitat tant alta: onze graus marquen els termòmetres.A Manresa també la humitat és altíssima amb disset graus, però vaja! Va baixant ràpidament la temperatura. A la ciutat de Lleida ja en tenen catorze també amb una humitat que frega el noranta per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano
  • Castellano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS